Etusivun ajankohtaista nostot

Aikuisena opiskelijavaihtoon ulkomaille

Sosiaalityön maisteriopiskelijat Lumi Sammallahti ja Maria Gnosspelius ovat matkalla Intiaan. Saamme kuulla Marian reissusta Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen Instagram-storyista tulevan viikon ajan ja Lumin opiskelijavaihdosta myöhemmin blogikirjoituksista.

Hyvinvointialueiden aikuissosiaalityössä tarvitaan nyt vaikuttavia menetelmiä

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen koordinoima tutkimus toteutettiin yhdessä viiden keskisuomalaisen ja keskipohjalaisen kunnan tai kuntayhtymän aikuissosiaalityön kanssa. Tutkimus tuotti tietoa siitä, mikä estää ja mikä edistää aikuisten sosiaalipalvelujen vaikuttavuutta hyvinvointialueilla. Tutkimuksen tuloksina on julkaistu konkreettiset mallinnukset neljään aikuissosiaalityön menetelmälliseen tarpeeseen.

Hae kansainväliseen kemian maisteriohjelmaan ja opiskele Kokkolassa

Kevään ensimmäinen yhteishaku on käynnissä 4.-18.1.2023. Kokkolassa opiskeltava englanninkielinen Chemistry of Sustainable Processes and Materials -maisteriohjelma on mukana haussa. Koulutus antaa kansainvälisen osaamisen ja monipuolisen valmiuden teollisuuden asiantuntijatehtäviin ja tutkimustehtäviin. Opinnot alkavat syksyllä 2023.

Paikkariippumaton työ lisää organisaation houkuttelevuutta työnantajana Keski-Pohjanmaalla

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen ja Centria-ammattikorkeakoulun yhteistyössä toteuttama selvitys osoitti, että mahdollisuus tarjota etä- ja paikkariippumatonta työtä tulee määrittämään tulevaisuudessa yhä voimakkaammin organisaatioiden kyvyn houkutella parhaita osaajia. Selvityksen mukaan tässä kehityksessä erityisesti julkisorganisaatioilla on ilmeinen vaara tippua kyydistä.

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius ja KIP Service aloittavat koulutusyhteistyön

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen kasvatustieteiden yksikkö ja Kokkolan suurteollisuusalueella teollisuuden kumppanina toimiva KIP Service ovat aloittamassa koulutusyhteistyön. Keväällä järjestettävä ”Innosta oppimaan – tee siitä oma ja yrityksen kilpailuetu!” -koulutuskokonaisuus suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä Kokkolan yliopistokeskuksen, KIP Servicen, Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston ja markkinointitoimisto Aava & Bangin kanssa.

Kestävien akkumateriaalien kehittämiseen Ulla Lassille TIA-professorirahoitus Vaikuttavuussäätiöltä

Tavoitteena on parantaa akkumateriaalien kestävyyttä hyödyntämällä edullisia ja helposti saatavilla olevia raaka-aineita. Tandem Industry Academy Professor (TIA) -rahoitus on suunnattu yliopistoissa työskenteleville professoreille yrityksen kanssa toteutettavaa tutkimusta varten. Se myönnettiin nyt ensi kertaa Oulun yliopistoon. Yrityskumppanina on Kokkolassa toimiva akkumateriaalien tuottaja Umicore Finland Oy ja tutkimusta toteutetaan Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa.

Erityispedagogisesta osaamisesta hyötyvät etenkin oppilaat

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksesta valmistuu lähes 30 uutta erityisopettajaa, kun helmikuussa aloittanut ryhmä saa opintonsa päätökseen joulukuun alussa. Erilliset erityisopettajan opinnot antavat ammatillisia valmiuksia opettajille, joilla on luokanopettajan kelpoisuus. Koulutus vastaa kansalliseen erityisopettajapulaan ja valmistuvat erityisopettajat ovat kysyttyä työvoimaa.

Yliopistokeskus haluaa olla vaikuttava toimija

Olemme syksyllä 2022 käynnistäneet prosessin, jossa pyrimme kirkastamaan kuvaa siitä, millä tavalla vaikuttavuutemme näkyy ja tuntuu alueella – ja mitä kenties voisimme tehdä entistä paremmin.