Etusivun ajankohtaista nostot

Uusia erityisopettajia valmistui - kaikki valmistuneet koulutusta vastaaviin tehtäviin

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius järjesti yhdessä Vantaan kaupungin kanssa varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen opettajille erityisopettajan tehtäviin pätevöittävät erilliset erityisopettajan opinnot. Koulutukseen osallistuneet neljäkymmentä opettajaa täydentävät suurta erityispedagogista osaamisvajetta kentällä. Pilotoitu koulutusmalli on herättänyt laajaa kiinnostusta.

Sosnet: Kehysriiheen sisällytetty esitys sosiaalityöntekijän sijaisena toimivan kelpoisuuden muuttamisesta on sosiaalinen ja taloudellinen riski

Osana kehysriihen kokonaisuutta hallitus on esittänyt, että henkilöstön saatavuuden helpottamiseksi ja lastensuojelun riittävyyden turvaamiseksi joustavoitetaan lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden kelpoisuusvaatimuksia. Valtakunnallinen sosiaalityön yliopistoverkosto Sosnet pitää kehysriiheen sisällytettyä esitystä lyhytnäköisenä ja kansantaloudellisesti kalliina. Sosiaalityön aikuisopintoja tarjoavan Kokkolan yliopistokeskuksen näkökulmasta olisi tärkeä helpottaa ns. alanvaihtajien sosiaalityön opintoja palauttamalla aikuisopintotuki ja korvaamalla täysimääräisenä myös opiskelijan toisen rinnakkaisen tutkinnon suorittaminen yliopistojen tutkintoperustaisessa rahoitusmallissa.

Avoimet ovet 11.4. - tervetuloa juhlimaan kanssamme!
11.04.2024 klo 15.0018.00 Kokkolan yliopistokeskus Chydenius, Talonpojankatu 2B, Kokkola,

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius täyttää 20 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi kutsumme teidät Avoimet ovet -tapahtumaamme Kokkolan kampukselle!

Kokkolan yliopistokeskus sai lisärahoituksen varhaiskasvatuksen opettajien koulutukseen

Tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala on päättänyt rahoituksesta aloituspaikkojen lisäämiseksi 15 ammattikorkeakoulussa ja seitsemässä yliopistossa. Koulutusta lisätään yhteensä lähes 41 miljoonan euron lisärahoituksella. Kokkolan yliopistokeskus Chydenius sai 1,6 miljoonan euron rahoituksen, jolla lisätään 90 aloituspaikkaa varhaiskasvatuksen opettajien koulutukseen.

Ventuskartano lahjoitti 1,3 miljoonaa Keski-Pohjanmaan tiede- ja korkeakoulusäätiölle

Toimintansa lopettava päihde- ja riippuvuuskuntoutuksesta tunnettu Ventuskartano ry on tehnyt mittavat lahjoitukset Keski-Pohjanmaan kulttuurirahastolle, Kokkolan seurakuntayhtymälle ja Keski-Pohjanmaan tiede- ja korkeakoulusäätiölle. Lahjoituksien kokonaissumma on yli 2 miljoonaa euroa. Jokaiselle lahjoituksen saaneelle organisaatiolle on perustettu oma Ventuskartano-rahasto.

Varaa oma ohjausaikasi etäohjauspäivästä

Haaveiletko yliopistotutkinnosta? Etsitkö vielä omaa suuntaasi? Varaa nettilomakkeella oma ohjausaikasi etäohjauspäivästä ja kysy kaikki sinua opiskelussa mietityttävät kysymykset. Etäohjausta on tarjolla useamman kerran vuodessa kaikille opinnoista Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksella kiinnostuneille.