Etusivun ajankohtaista nostot

Ekokriittinen sosiaalityö uuden kirjan keskiössä

Tutkijatohtori Ingo Stammin uusi saksankielinen teos käsittelee sosiaalisten ja ekologisten ilmiöiden suhdetta ja kuvaa erityisesti ekokriittistä sosiaalityötä. Kirjan kustantaja on Verlag Barbara Budrich.

Kokkolan koulutukset kiinnostivat syksyn haussa

Syksyn yhteishaku on päättynyt, ja Kokkolan hakukohteet pitivät pintansa. Opiskelijoita valitaan haussa informaatioteknologian ja kasvatustieteen yksiköihin. Hakijat saavat tiedot valinnoista viimeistään 26.11. Koulutukset käynnistyvät tammikuussa 2022.

RUOSTE-hanke tuo digitalisaatiosta potkua rakennusalalle

Informaatioteknologian yksikön käynnistämä uusi hanke pureutuu rakennusalan digitalisaatioon. RUOSTE-hanke toteutetaan vuosina 2021–2023, ja yliopistokeskuksen lisäksi siinä ovat mukana Kokkolan kaupunki ja Perhon kunta. Hankkeessa on tiiviisti mukana joukko alueen merkittäviä rakennus- ja kiinteistöalan yrityksiä.

Professori Ulla Lassille Oulun yliopiston palkinto

Oulun yliopisto jakoi tunnustuksia yliopiston arvojen esimerkillisestä toteuttamisesta. Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen soveltavan kemian professori Ulla Lassi oli tänä vuonna palkittujen joukossa. Lassille on juuri myönnetty myös Kokkolan kaupungin kunniamitali.

Tervetuloa, uusi lukuvuosi 2021–2022!

Syyslukukauden opetus on alkanut iloisissa ja turvallisissa merkeissä. Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa noudatetaan Jyväskylän yliopiston koronaohjeistusta.

Erityisopettajakoulutuksen haku on avattu

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa jatkuu erityisopettajien koulutus. Uusi kurssi alkaa helmikuussa 2022. Hakuaika on 16.–27.8.2021. Haussa valitaan 25 uutta opiskelijaa.

Yhdessä kehittäen ja tutkien -seminaari peruttu
03.09.2021 klo 08.3015.45 Ilmoitetaan myöhemmin,

Yhdessä kehittäen ja tutkien -kehittämisseminaari oli määrä järjestää perjantaina 3.9.2021. Vallitsevan koronaepidemiatilanteen vuoksi tämänvuotinen tilaisuus on valitettavasti päätetty perua.

UKK: Mitä avointen yliopistojen yhdistyminen tarkoittaa käytännössä

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa on tarjolla nyt koko Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston tarjonta. Kokkolasta saat myös lähiopetusta ja ohjausta opinnoissasi ja niiden suunnittelussa. Tästä jutusta saat vastauksia kysymyksiin, joita avointen yliopistojen yhdistyminen on voinut herättää. Muistathan, että opintopalveluidemme henkilökunta on apunasi, kun sinulla on kysyttävää.

Chydenius-seminaarin tausta-aineisto julki

Tämänvuotinen Chydenius-seminaari järjestetään lauantaina 7.8. klo 13–15.30 hybriditapahtumana, teemalla ”Osallistavat kaupungit – avaimena osallistavaan kasvuun?”. Tilaisuus on kaksikielinen ja simultaanitulkattu.

Kokkolan Chydenius-seminaari 2021 | Chydenius-seminariet i Karleby 2021
07.08.2021 klo 13.0015.30 Kokkolasali Kokkolan kaupungintalo (Kauppatori 5) ja verkkoseminaari,

Chydenius-seminaari järjestetään elokuussa hybridimuotoisena. Tapahtuman aiheena on ”Osallistavat kaupungit – avaimena osallistavaan kasvuun?” ja se on myös Anders Chydenius -säätiön 20-vuotisjuhlaseminaari ja osa Suomen puheenjohtajuutta Pohjoismaiden ministerineuvostossa.

Hyvää kesää, toivoo avoimen yliopiston väki

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen avoimen yliopiston toimistot hiljenevät kesälomien ajaksi 28.6.–30.7.2021. Kesän aikana on tarjolla paljon mielenkiintoisia opintoja, joita voit opiskella itsenäisesti.

Pohjoismainen Chydenius-seminaari keskustelee osallistavasta kaupungista ja kasvusta

Vuonna 2021 Kokkolan Chydenius-seminaari järjestetään lauantaina 7. elokuuta (klo 13–15.30). Teemana on ”Osallistavat kaupungit – avaimena osallistavaan kasvuun?” Tänä vuonna seminaari on osa Anders Chydenius -säätiön 20-vuotisjuhlavuotta ja osa Suomen puheenjohtajuutta Pohjoismaiden ministerineuvostossa. Kaksikieliseen ja simultaanitulkattuun seminaariin voi osallistua myös etänä – niin Suomesta kuin Ruotsista.