Uudet maisteriopiskelijat hakevat koulutukselta osaamisen lisäksi urakehitystä

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa toteutettava Vaasan yliopiston liiketoiminnan kehittämisen maisteriohjelma käynnistyi lähipäivillä tammikuussa. Opinnot aloitti yhteensä 49 opiskelijaa noin 25 eri paikkakunnalta.

Maisteriopiskelijat tammikuu 2024Kokkolalaiset Sari Yli-Hukka, Aleksi Karhukorpi, Riina Tiala ja Annika Perälahti suunnittelivat kaikki omilla tahoillaan jatko-opintoja, ja kun haku maisteriohjelmaan omalla kotipaikkakunnalla avautui, oli haettava.

– Tuntuu ainutlaatuiselta mahdollisuudelta opiskella omalla paikkakunnalla työelämälähtöisesti rakennetussa maisterikoulutuksessa, iloitsevat kaikki neljä opiskelijaa.

Kolmivuotinen maisteriohjelma keskittyy liiketoiminnan strategiseen ja käytännön kehittämiseen sekä henkilöstöjohtamiseen. Opinnot on suunniteltu siten, että ne on mahdollista tehdä työn ohella. Samalla voi yhdistää opinnot ja työnteon tekemällä omaan työpaikkaan liittyviä kehittämistehtäviä ja projektitöitä. Sari Yli-Hukka ja Aleksi Karhukorpi ovat molemmat tiiviisti työelämässä.

Tietysti haen täältä lisää eväitä työn tekoon, ja pääaine liiketoiminnan kehittäminen tukeekin osaamistani tällä hetkellä. Toisaalta tarvitsen näkövinkkeliä myös johtamisen puolelle, eväitä omalle urakehitykselle, kertoo Aleksi.

Mahdollisuus työn ja opiskelun yhdistämiseen on mielestäni näissä maisteriopinnoissa parasta. Tni on vienyt minut liiketoimintamallien kehittämiseen ja koen, että asiantuntijuuteni pitää kasvaa, sitä tulin hakemaan, sanoo Sari.

Ammattikorkeakoulusta suoraan yliopistoon

Myös Riina Tiala ja Annika Perälahti opiskelevat työn ohella. He ovat äskettäin valmistuneet samalla kampuksella yliopistokeskuksen kanssa sijaitsevasta Centria-ammattikorkeakoulusta.

Ensin ajattelin, että en heti jatkaisi opintoja, mutta sitten nälkä kasvoi syödessä. Helppo myös jatkaa, koska opiskelu on vielä tuoreessa muistissa, kertoo Riina.

Me oltiin kummatkin Riinan kanssa aika motivoituneita opiskelijoita jo ammattikorkeakoulussa. Ehkä sieltä sitten lähti se kipinä, että haluan syventää osaamistani. Tavoittelen paitsi ammatillista kasvua, niin myös etenemismahdollisuuksia uralle, sanoo Annika.

Kun koko opiskelijaryhmältä kysyttiin, mihe odottavat opinnoilta eniten, liittyi suosituin vastaus urakehitykseen. Lisäksi opinnoilta odotetaan muun muassa johtajana kehittymistä ja business-osaamisen karttumista.

Vaikka kolme vuotta kestävät maisteriopinnot ovat vasta alkaneet, on syntynyt jo uusiakin haaveita.

Minussa on kasvanut hiljalleen mielenkiinto akateemisen ja tieteellisen tutkimuksen tekemiseen, pieni nälkä tohtoriopintoihin on herännyt. Katsotaan, jaksanko sinne asti, nauraa Sari.

Kevään 2024 aikana ryhmä tapaa Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksella kerran kuukaudessa järjestettävien lähijaksojen aikana. Muuten opiskelu tapahtuu pääasiallisesti verkossa sekä itsenäisesti että pienryhmissä.