Tietoa yliopistokeskuksesta

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on monitieteinen, Jyväskylän, Oulun ja Vaasan yliopistojen muodostama yliopistokeskus, jonka toimintaa koordinoi Jyväskylän yliopisto.

 

Mikä on yliopistokeskus?

Chydenius on yksi Suomen kuudesta yliopistokeskuksesta. Yliopistokeskukset ovat opetus- ja kulttuuriministeriöiden hallinnoimia koulutusorganisaatioita. Ne täydentävät Suomen yliopistokenttää niillä alueilla, joilla ei ole omaa yliopistoa ja kokoavat alueillaan toimivan yliopistollisen toiminnan. Yhteistyöhön osallistuvat usein myös alueen ammattikorkeakoulut, kunnat ja maakuntaliitto.

Mitä Kokkolan yliopistokeskus Chydenius tekee?

Aikuiskoulutukseen erikoistuneessa yliopistokeskuksessa tarjotaan maisterin ja tohtorin tutkintoihin johtavaa koulutusta, täydennyskoulutusta ja avoimen yliopiston opintoja. Tutkimus- ja kehittämishankkeet sekä yhteistyö lähialueiden toimijoiden kanssa ovat keskeinen osa yliopistokeskuksen toimintaa.

Yliopistokeskus sijaitsee Kokkolan kampusalueella, jossa ovat myös Centria-ammattikorkeakoulun ja Kpedun tilat.

Kokkolassa on ollut korkeakoulutusta jo puoli vuosisataa. Vuonna 1985 Jyväskylän yliopisto perusti Kokkolaan täydennyskoulutusyksikön, josta tehtiin erillislaitos 1990-luvulla. Vuonna 2004 muodostettiin kolmen yliopiston yliopistokeskus, joka vuonna 2007 sai nykyisen nimensä ja muutti tämänhetkisiin tiloihinsa.

Koulutusalat

Yliopistokeskuksen koulutusalat informaatioteknologia, kauppatieteet, kasvatustieteet, sosiaalitieteet ja soveltava kemia.