Unelmia toteuttamassa - lastenohjaajasta vahaiskasvatuksen opettajaksi

Opiskelijana Chydiksellä -sarjassa opiskelijat kertovat millaista on opiskelu Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksella.

Kokkolalainen Maija Kailajärvi opiskelee yliopistokeskuksella varhaiskasvatuksen opettajaksi. Ohjelman suoritettuaan hän saa Jyväskylän yliopiston myöntämän kasvatustieteen kandidaatin tutkinnon.

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Maija Kailajärvi. Asun perheeni kanssa Kälviällä.

Mitä opiskelet/opiskelit ja miten päädyit opiskelijaksi?

Olen valmistunut v 2009 lastenohjaajaksi, v 2020 neuropsykiatriseksi valmentajaksi ja nyt opiskelen Chydiksellä kasvatustieteen kandidaatiksi, sillä varhaiskasvatuksen opettajaksi kouluttautuminen on ollut jo vuosia haaveenani. Oli luontevaa hakea opiskelijaksi Kokkolan yliopistokeskus Chydeniukselle, sillä opinnot järjestettiin näin lähellä.

Mikä on aikuisopiskelussa parasta?

Tämä on monimuotokoulutus ja sen lisäksi myös työskentelen varhaiskasvatuksessa, voin ammentaa koulussa uutta oppimaani tietoa jo nyt työssäni. Samalla työkokemus varhaiskasvatuksen lastenhoitajana syventää opiskelua. Parasta on ollut myös se, että lähipäivät järjestetään Kokkolassa, kivenheiton päässä Kälviältä.

Parasta on ollut myös se, että lähipäivät järjestetään Kokkolassa, kivenheiton päässä Kälviältä.

Mikä on sinulle mieluisin opiskelutapa ja miksi?

Pidän opiskelun monimuotoisuudesta. Yksilötyöskentelyssä perehdytään itsekseen, syvällisesti ja omaan tahtiin aiheisiin, ryhmätyöskentelyssä parasta on eri näkökulmien liittäminen tehtävään ja etäopiskelu mahdollistaa opiskelun kotoakäsin. Opiskelun monimuotoisuus on virkistävää.

Miten olet voinut hyödyntää opintoja työssäsi?

Olen voinut hyödyntää uutta oppimaani mm. pedagogisen toiminnan suunnitelmissa, sitä kautta oppimani asiat jalkautuvat käytäntöön.

Opiskelun monimuotoisuus on virkistävää.

Onko opiskelu vaikuttanut uraasi?

Kasvatustieteen kandidaatin tutkinto tulee jatkossa vaikuttamaan työhöni, sillä aloitan varhaiskasvatuksen opettajan työn valmistuttuani.

Mitä haluat kertoa henkilölle, joka miettii opiskelujen aloittamista?

Mielestäni kannattaa rohkeasti tavoitella unelmia. Minun yksi unelmani oli opiskella varhaiskasvatuksen opettajaksi. Opiskelu Chydiksellä on ollut antoisaa, opetus loistavaa sekä on saanut tutustua uusiin upeisiin ihmisiin.

Opiskelu Chydiksellä on ollut antoisaa, opetus loistavaa sekä on saanut tutustua uusiin upeisiin ihmisiin.

Hae kevään yhteishaussa 13.3.-27.3.2024: