Kemian kansainväliseen maisteriohjelmaan ennätysmäärä hakijoita

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen kanssa yhteistyössä toteuttava Oulun yliopiston Chemistry of Sustainable Processes and Materials maisteriohjelman hakijamäärä tuplaantui viime vuodesta. Koulutukseen haki tammikuun yhteishaussa ennätykselliset lähes 500 hakijaa. Ensisijaisia hakijoista oli 140.

Maisteriohjelman toteutuksesta vastaavan professori Ulla Lassin mukaan erityisen ilahduttavaa on se, että kansainväliseen ohjelmaan hakijoita tulee myös Suomesta ja erityisesti Kokkolan alueelta. Hän pitää tätä hyvänä saavutuksena, osoittaen sekä maisteriohjelman tarpeellisuuden että sisällöllisen kiinnostavuuden.

Englanninkielinen kemian maisteriohjelma tuottaa kansainvälisen osaamisen ja monipuolisen valmiuden teollisuuden asiantuntija- ja tutkimustehtäviin. Sillä on vahva sisällöllinen linkki Kokkolan kemianteollisuuteen ja Keski-Pohjanmaalla käynnissä olevia kemianteollisuuden investointeihin.

Chemistry of Sustainable Processes and Materials  on Oulun yliopiston Teknillisen tiedekunnan maisteriohjelma. Maisteriohjelmaan sisään päästyään opiskelija voi valita suorittavansa opinnot Kokkolassa. 

Lisätietoja

Ulla Lassi