Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Tieteet kohtaavat Kokkolassa. Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on kolmen yliopiston yhteisö, jota hallinnoi Jyväskylän yliopisto. Kampuksella toimivat myös Vaasan yliopisto ja Oulun yliopisto. Yliopistokeskus sijaitsee Kokkolan keskustan tuntumassa kampusalueella.

Aikuiskoulutukseen erikoistuneessa yliopistokeskuksessa tarjotaan kandidaatin, maisterin ja tohtorin tutkintoihin johtavaa koulutusta, täydennyskoulutusta ja Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston opintoja. Tutkimus- ja kehittämishankkeet sekä yhteistyö lähialueiden toimijoiden kanssa ovat keskeinen osa toimintaa.

Kehitä osaamistasi. Tutki  ja tiedä.

 

Hae opiskelemaan

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa toimii viisi yksikköä, jotka tarjoavat maisteri- ja tohtorivaiheen tutkinto-ohjelmia. Koulutus räätälöidään yksilöllisiksi opintopoluiksi.

Lue lisää yhteishausta ja muista opiskelumahdollisuuksista


 " "

" "

Opiskelijalle

Chydeniuksessa olemme erikoistuneet aikuiskoulutukseen. Tarjoamme aikuisopiskelijoille runsaasti ohjausta ja tukea opiskelussa ja opintojen suunnittelussa. Katso opiskeluun liittyvät ohjeemme!

Tutustu opiskelijan ohjeisiin

Kansainvälistä ja alueellista tutkimusta

Kaikilla viidellä koulutusalalla on tutkimustoimintaa Kokkolassa. Koulutustarjonta ja tutkimustyö tukevat tiiviisti toisiaan, mikä näkyy niin perustutkinto-opintojen kuin jatkokoulutusten sisällöissä. Tutkimusta tehdään yhdessä muun muassa alueen teollisuuden ja elinkeinoelämän kanssa. Kansainvälisyys on keskeinen osa yliopistokeskuksen tutkimus- ja hanketoimintaa. Lue lisää yliopistokeskuksen julkaisuista ja hankkeista >>

Tutkimustyön painopisteet:

  • Teollisuuden ja elinkeinoelämän uudistumista tukeva tutkimus
  • Osallisuus, yhteisöllisyys ja hyvinvointi
  • Muuttuva oppiminen ja opettajuus

Opetusministeri @anna_maja vieraili Talonpojankadun kampuksella maanantaina 8.4. tapaamassa Centrian, @unichydenius ja @KokkolaKarleby johtoa. Kiitos keskustelusta ja vierailusta! #centriaamk

Uusi vuosi ja uudet kujeet — Marko Aittola pohtii kolumnissaan, miten muinaisten roomalaisten päätös jaksottaa edelleen elämäämme. Kirjoitus on julkaistu Keskipohjanmaa-lehdessa (tilaajasisältöä):

Nyt tarvitaan osaajia: hae yhteishaussa kemian maisteriohjelmaan! – Koulutus sopii hyvin kemiantekniikan (tai vastaavan) amk-tutkinnon tai alemman yliopistotutkinnon suorittaneille hakijoille, kertoo &hellip

Professori Heidi Harju-Luukkaisen kolumni: Vahva koulutusjärjestelmä rakentaa tasa-arvoa ja elinvoimaa Suomeen Lue koko kolumni Keskipohjanmaa-lehdestä (tilaajasisältöä):

Uusi tutkimus: Koulutuspoliittiset visiotekstit korostavat digiä ja sumuttavat oppimisen Lue lisää

Tutkijoilla ja alan työntekijöillä tärkeitä kannanottoja! Anu-Riina Svenlin, yksi kirjoittajista, palaa yliopistokeskuksen sosiaalityön lehtoriksi vuoden alusta.

Pisa-tulokset romahtivat, mutta tulevia luokanopettajia alavalinta ei kaduta: ”Lapsethan ovat aivan ihania” – Kokkolassa juhlitaan opettajakoulutusta (Keskipohjanmaan tilaajasisältöä)

Tutkijoilla ja alan työntekijöillä tärkeitä kannanottoja! Yksi kirjoittajista, Anu-Riina Svenlin, palaa yliopistokeskuksen sosiaalityön lehtoriksi vuoden alusta.