Kasvatustieteen yksikkö

Kasvatustieteen yksikkö tarjoaa monipuolista koulutusta opetuksen ja kasvatuksen alalla yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa. 

Yksikössä toimiva luokanopettajien aikuiskoulutus on ainoa vakinaisesti toimiva opettajien aikuiskoulutusyksikkö Suomessa. Pitkäjänteisellä työllä koulutuksesta on kehitetty laadustaan palkittu yliopistokoulutuksen yksikkö. Yliopisto-opintoja suorittanut ja jo opettajana toiminut voi pätevöityä luokanopettajan haastavaan ihmissuhdeammattiin. Koulutus antaa kelpoisuuden toimia opettajana esiopetuksessa sekä perusopetuksen 1.-6. luokilla.

Opintopolun ei tarvitse päättyä maisterin tutkintoon. Sen jälkeen voi laajentaa kelpoisuuttaan erityisopettajaksi tai jatkaa opintojaan aina kasvatustieteen tohtorin tutkintoon saakka.

Lisäksi kasvatustieteen yksikössä aloittaa syksyllä 2021 ensimmäistä kertaa varhaiskasvatuksen opettajakoulutus (valtakunnallinen monimuotokoulutus (1000+) varhaiskasvatuksen tehtävissä toimiville). Koulutuksen pääaineena on varhaiskasvatustiede, ja koulutus antaa pätevyyden toimia opettajana sekä varhaiskasvatuksessa että esiopetuksessa. 

Kasvatustieteen yksikkö tarjoaa myös monipuolista opettajien täydennyskoulutusta.