Opettajakoulutusten monimuotoistaminen laajenee – myös luokanopettajien aikuiskoulutus monimuotokoulutukseksi

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen luokanopettajien aikuiskoulutus muuttuu monimuotoiseksi tulevana syksynä. Lähiopetusta Kokkolassa on jatkossa keskimäärin yksi viikko kuukaudessa.

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen ensimmäinen opettajankoulutus, luokanopettajien aikuiskoulutus, muuttuu tulevana syksynä monimuotoiseksi. Käytännössä 1,5–2 vuotta kestävä koulutus toteutetaan siten, että opetusta on keskimäärin yksi viikko kuukaudessa lähiopetuksena Kokkolassa. Lisäksi osa koulutukseen kuuluvista harjoitteluista toteutuu lähiopintoina Kokkolassa. Muutoin opiskelu tapahtuu täyspäiväisenä opiskeluna monimuotoisesti esimerkiksi verkko-opintoina tai reaaliaikaisena online -opetuksena.

– Luokanopettajan ammatti on vahvasti vuorovaikutusammatti, mutta COVID-19 myötä saadut myönteiset verkko-oppimisen ja -opetuksen kokemukset sekä vahvat tutkimusnäytöt puoltavat koulutuksen kehittämistä, kertoo yliopistokeskuksen professori Heidi Harju-Luukkainen.

– Olemme kuulleet myös aikuisopiskelijoita ja heidän oppimiskokemuksiaan koulutuksen kehittämistutkimuksissa, ja tämä kehittämissuunta vastaa heidän tarpeisiinsa.

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen luokanopettajien aikuiskoulutus perustettiin 1988 ja on näin Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen historian ensimmäinen maisterikoulutus. Muita yliopistokeskuksen järjestämiä opettajankoulutuksia ovat varhaiskasvatuksen opettajakoulutus ja erityisopettajan pätevyyden tuottama koulutus, jotka jo järjesteään monimuotoisina. Monimuotoisia koulutuksia on kehitetty tutkimusperustaisesti vastaamaan työelämän tarpeita ja aikuisopiskelijoiden lähtökohtia.

– Haluamme tarjota laadukasta, joustavaa ja vuorovaikutteista koulutusta, joka hengittää tätä aikaa, iloitsee kasvatustieteiden yksikön lähijohtaja Minna Maunula.

Lisätietoja

Professori Heidi Harju-Luukkainen

Opiskele luokanopettajaksi>>