Tutkimus: Väitöskirjatutkijat akateemisessa maailmassa. Kultapoikia, ”huijareita”, haamututkijoita ja lannistuneita

Millaista on tehdä väitöskirjaa? Millaisia uranäkymiä väitöskirjatutkijalla on akateemisessa maailmassa?

Tuoreessa tutkimuksessa tarkastellaan väitöskirjatutkijoiden kokemuksia akateemisessa maailmassa. Akateemisen maailman reunaehdot näyttäytyvät vaihtelevina ja osin tunnistamattomina. Erilaisten reunaehtojen tunnistaminen on kuitenkin tärkeää, sillä ne osin määrittävät väitöskirjatutkijalle avautuvia uramahdollisuuksia.

Tutkimuksessa tunnistetaan akateemisen maailman erilaisia reunaehtoja tiedostettavaksi ja kehitettäväksi. Lue millaisia reunaehtoja tunnistettiin kultapoikien, ”huijareiden”, haamututkijoiden ja lannistuneiden kokemuksista akateemisessa maailmassa, ja millaisena akateeminen ura näyttäytyy.

Tutkimus tarjoaa väitöskirjatutkijoille ja väitöskirjojen ohjaajille ajankohtaisia peilejä omaan toimintaan sekä laajemmin ymmärrystä akateemisen maailman logiikoista. Tutkimus vastaa ajankohtaiseen tiedontarpeeseen ja on noussut journal.fi -palvelun luetuimmaksi tutkimusartikkeliksi muutamassa päivässä. Yhtenä tutkijana on Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen kasvatustieteen yliopistonlehtori KT, YTM Minna Maunula.

Piiroinen, A., Matikainen, M. & Maunula, M. (2022). Väitöskirjatutkijat akateemisessa maailmassa. Kultapoikia, ”huijareita”, haamututkijoita ja lannistuneita. Aikuiskasvatus 42 (3), 198-212. Artikkelin pääsee lukemaan  tästä.

Lisätietoja

Minna Maunula, yliopistonlehtori