Uusilla ICT-hankkeilla lisäarvoa digitalisaatiosta

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa on käynnistynyt syksyn aikana neljä ICT-alan hanketta, joiden avulla kehitetään aluetta. Hankkeissa ratkotaan ajankohtaisia haasteita ja luodaan kestäviä, älykkäitä ratkaisuja.

- Elinkeinoelämän kanssa tehtävän yhteistyön kautta digitalisaatiolla kehitetään niin yritysten kuin koulutusorganisaatioidenkin kilpailukykyä ja sitä kautta myös alueen menestystä. Digitalisaatiolla pystytään tuomaan lisäarvoa näissä hankkeissa niin valmistavaan teollisuuteen, rakentamiseen kuin koulutukseenkin, avaa Informaatioteknologian yksikön tutkimuskoordinaattori Mikko Myllymäki.

Hankkeiden ajankohtaisuus näkyy esimerkiksi Laatua etäopiskeluun - ja Teollinen Big data -hankkeissa, joissa hyödynnetään tekoälyteknologioita.

- Tekoäly on ollut jo jonkin aikaa ajankohtainen asia, mutta viime vuosina se on kehittynyt sille tasolle, että sen soveltaminen eri kohteisiin alkaa olla mielekästä, näkee Myllymäki.

Hankkeista saadaan monenlaista hyötyä esimerkiksi koulutukseen ja TKI-puolelle.

- Koulutuksesta voidaan tehdä laadukkaampaa, kun digitaaliset ratkaisut tekevät opiskelusta mielekkäämpää ja tuottavat tietoa viisaamman päätöksenteon tueksi. HATTU-hankkeessa taas parannetaan TKI-tulosten kaupallistamisedellytyksiä.

Datan hyödyntäminen on myös jatkossa keskeisessä roolissa Informaatioteknologian yksikön toiminnassa ja hankkeissa., haluaa Myllymäki muistuttaa.

- Jos yrityksillä on hyödyntämätöntä dataa tai toiminnasta voisi kerätä uutta dataa, niin kannattaa olla yhteydessä meihin. Meillä on näköpiirissä myös muita hankkeita, joissa dataa kerätään ja jatkojalostetaan, valottaa tulevaisuuden näkymiä Myllymäki.

Tutustu tarkemmin Informaatioteknologian yksikössä alkaneisiin hankkeisiin seuraavien linkkien kautta.

Teollinen Big data

Älykäs ja kestävä asuminen

Hankkeesta tuotteeksi – HATTU

Laatua etäopiskeluun

Lisätiedot

professori Ismo Hakala, +358 40 7518 089, ismo.hakala@jyu.fi

projektipäällikkö Mikko Myllymäki, +358 40 5675 606, mikko.t.myllymaki@jyu.fi