Insinööristä maisteriksi töiden ohessa ja omassa aikataulussa

Opiskelijana Chydiksellä -sarjassa opiskelijat kertovat millaista on opiskelu Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksella.

Himankalainen Tommi Mäkelä opiskelee tietotekniikan maisteriohjelmassa Kokkolan yliopistokeskuksella. Ohjelman suoritettuaan hän saa Jyväskylän yliopiston myöntämän filosofian maisterin tutkinnon.

Mitä opiskelet ja miten päädyit opiskelijaksi?

Opiskelen tietotekniikan maisteriohjelmassa Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksella. Olen aiemmalta koulutukseltani automaatiotekniikan insinööri Centria ammattikorkeakoulusta. Insinööriopintojen loppuvaiheessa heräsi kiinnostus yliopistossa opiskelusta ja erityisesti ylemmän korkeakoulututkinnon saamisesta. Valmistuessani insinööriksi, olikin automaatiotekniikan DI-opinnot odottamassa seuraavana syksynä. Tässä vaiheessa kuitenkin työelämä vei mukanaan mielenkiintoisten projektien parissa sekä hankittua tuli niin asunto kuin mökkikin. Haave ylemmästä korkeakoulututkinnosta yliopistossa silti säilyi ja muutama vuosi myöhemmin päätin hakea maisteriohjelmaan Chydeniukseen.

Mikä on aikuisopiskelussa parasta?

Työelämän kautta saadut kokemukset ja tarpeet, jotka tuovat opiskeluihin motivaatiota sekä vastaavasti opintojen tuomat hyödyt omaan työuraan.

Maisteriopintojen myötä olen saanut vahvemman ammattitaidon tekoälyyn ja koneoppimiseen liittyen, jotka ovat lopputyöni aihealueita ja tulevat avaamaan uusia mahdollisuuksia uralla.

Mikä on sinulle mieluisin opiskelutapa ja miksi?

Olen päivätyössä automaatioinsinöörinä teollisuudessa, joten etäopiskelumahdollisuudet ovat tärkeä ja mieluisin vaihtoehto. Luentoja voi katsoa itselleen sopivana ajankohtana sekä kursseja voi suorittaa oman aikataulun mukaisesti. Päivätyötä olisi mahdoton yhdistää opiskeluihin ilman etäopiskelun tuomaa joustavuutta.

Miten olet voinut hyödyntää opintoja työssäsi?

Teollisuuden automaatio- sekä tietojärjestelmiin tietotekniikka on liittynyt vahvasti jo vuosikymmenien ajan. Ohjelmointitaitoni, tiedonhakeminen ja raportointi ovat kehittyneet maisteriopintojen myötä, joita olen voinut käyttää hyödyksi suoraan työssäni.

Työelämä ja opiskelut ovat mielenkiintoinen yhdistelmä, jotka täydentävät toinen toisiaan. Vapaa-ajalle on myös annettava tilaa, joka onnistuu hyvällä aikataulutuksella.

Onko opiskelu vaikuttanut uraasi?

Maisteriopintojen myötä olen saanut vahvemman ammattitaidon tekoälyyn ja koneoppimiseen liittyen, jotka ovat lopputyöni aihealueita ja tulevat avaamaan uusia mahdollisuuksia uralla.

Mitä haluat kertoa henkilölle, joka miettii opiskelujen aloittamista?

Suosittelen tutkimaan Chydeniuksen opintotarjontaa, jos haaveena on opiskelu yliopistossa. Työelämä ja opiskelut ovat mielenkiintoinen yhdistelmä, jotka täydentävät toinen toisiaan. Vapaa-ajalle on myös annettava tilaa, joka onnistuu hyvällä aikataulutuksella.

Hae yhteishaussa 15.-30.3.2023