Puhelin lentotilaan ja MBA-haavetta toteuttamaan!

- Yritykselläni on vain yksi vaihtoehto ja se on kasvaminen, silloin perustan on oltava kunnossa. Minulla on insinööritausta, paljon työkokemusta ja nyt mahdollisuus kehittää sitä perustaa eli  osaamistani ja yritystä, kertoo André Snellman motivaatiostaan lähteä opiskelemaan MBA-ohjelmaan.

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksella on käynnissä kahdeksas MBA-koulutuskokonaisuus. Virve Heikkinen ja André Snellman aloittivat molemmat ryhmässä syksyllä.
- MBA-opinnot on olleet pitkäaikainen haaveeni, olen monta vuotta miettinyt opiskelemaan lähtöä. Nyt aika oli sopiva ja työnantaja kannusti lähtemään, kertoo Virve Heikkinen.

On ollut mielenkiintoista huomata, että joka alalla ja erikokoisissa yrityksissä johtamisen haasteet ovat samat.

MBA Kokkola ohjelma sopii niin yksityisen kuin julkisen puolen johto- ja asiantuntijatyössä toimiville ja ryhmät ovat aina olleet moniammatillisia. Virve Heikkinen työskentelee teollisuuden parissa KIP Service Oy:ssä ja André Snellman on autokauppa MB-Mobilen toimitusjohtaja.

- On ollut mielenkiintoista huomata, että joka alalla ja erikokoisissa yrityksissä johtamisen haasteet ovat samat. Syksy on ollut tosi monipuolinen, oma itsetuntemus on kasvanut ja ymmärtää muitakin paremmin, kertoo Heikkinen.
- Olen voinut heti hyödyntää oppimaani työelämässä ja saanut itsevarmuutta haastavien tilanteiden hoitamiseen. Lähipäivät ovat kalenterissa hyvissä ajoin ja päivien aikana pidän puhelimen lentotilassa ja keskityn pelkästään opiskeluun, sanoo Snellman.

Esimerkkinä lapsille

Molemmat ovat olleet yllättyneitä MBA-koulutuksen toteutuksen käytännönläheisyydestä.
- Kouluttajat ovat pääosin yliopistomaailmasta ja kaiken takana on tutkittu tieto, mutta opetus on viety käytäntöön ja paljon keskustellaan asioista yhdessä. Emme tunteneet toisiamme, mutta luottamuksen ilmapiiri syntyi nopeasti ja voimme ryhmässä jakaa kipeitäkin asioita.

Heikkinen ja Snellman näkevät itsensä kehittämisen tärkeäksi myös urapolun näkökulmasta.
- Nykyään ei riitä, että olet tehnyt tutkinnon nuorena vaan tarvitaan aikuiselämältäkin koulutusta, jotta voi edetä. Ei näytä hyvältä CV:ssä, jos ei ole vuosikausiin opiskellut ja kehittänyt itseään.

Kouluttajat ovat pääosin yliopistomaailmasta ja kaiken takana on tutkittu tieto, mutta opetus on viety käytäntöön ja paljon keskustellaan asioista yhdessä.

Aikuisena opiskelusta ja elinikäisestä oppimisesta on keskusteltu syksyn ja talven aikana myös kotona.
- MBA opintojen aloittamisen myötä ollaan kotona lasten kanssa keskusteltu opiskelun merkityksestä. On hienoa omalla esimerkillä ja innostuneisuudella näyttää kuinka tärkeää opiskelu ja oman osaamisen kehittäminen on vielä näin aikuisenakin, kertoo Snellman.

MBA Kokkola on jaettu erillisiin itsenäisiin kokonaisuuksiin ja se mahdollistaa opintojen aloittamisen silloin kuin itselle sopii. Seuraava osio alkaa syksyllä 2019 ja haku on käynnissä:

www.chydenius.fi/mba