Yliopistokoulutuksen ja tutkimuksen edistäminen on vaikuttavaa aluekehitystyötä parhaimmillaan

Anne Jo­ke­la on kehittämispäällikkö ja varajohtaja Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa.
 

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen paljasjalkainen keskipohjalainen mutta Jyväskylän yliopistossa olen työskennellyt jo vuodesta 1991. Kortteeria pidän Lohtajalla Peukalonmäellä ja kesäisin Korkiolla kesämökillä.

Mistä innostut?

Yliopistokoulutuksen ja tutkimuksen edistäminen on vaikuttavaa aluekehitystyötä parhaimmillaan. Olen saanut nähdä ja kokea yliopistotoiminnan nousun myötä Keski-Pohjanmaan kehittymisen työttömyyden riivaamasta alikoulutetusta alueesta kehittyväksi ja ylpeästi eteenpäin katsovaksi vientialueeksi.

Työni vaihtelevuus ja yllätyksellisyys innostaa, vaikka välillä se vie voimiakin. Useimpina työpäivinä ei vielä aamulla tiedä ketä kaikkia tapaa ja mihin on ensimmäiseksi tartuttava. Esimerkiksi tänä iltana tapaan suuren kiinalaisyrityksen hallituksen puheenjohtajan ja CSR-päällikön.

Vaikka olen ollut talossa pitkään, on työnkuvani vaihdellut aina. Viimeisen vuoden aikana paikka yliopistokollegiossa ja osallistuminen koulutusneuvoston työhön varajäsenenä ovat tuoneet uutta näkökulmaa.

Miten hoidat nuppiasi?

Työn vastapainona viihdyn parhaiten lähellä luontoa, paljain jaloin ja tukka hulmuten hevosten ja perheen kanssa tai sitten sohvannurkassa käsitöiden kanssa joskus äänikirjaa kuunnellen. Ratsastan, ajan ja hoidan kolmea suomenhevosta. Meri ja mökki sen rannalla ovat sielunmaisemaani ja kokoaa lapsenlapsetkin luokseni.