JY:n käyttäjätunnus

JY:n käyttäjätunnus myönnetään opiskelijoille automaattisesti opintoihin ilmoittauduttua. Jotta saat tunnukset käyttöösi, toimi näin:

  • Aktivoi käyttäjätunnus sähköpostiin saamasi linkin kautta verkkopankkitunnusten avulla OMA-palvelussa osoitteessa account.jyu.fi. Linkki toimitetaan ilmoittautumista seuraavana päivänä.
  • Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, ota yhteyttä tietoverkon käyttäjätunnuksen saamiseksi Jyväskylän yliopiston IT-palveluihin, palvelupiste@jyu.fi. Samasta osoitteesta voit tiedustella myös unohtuneita tunnuksia.
  • Voit myös käydä yliopistokeskuksessa todentamassa henkilöllisyytesi opintosihteerille. Henkilöllisyyden todentamisia hoitavat Ann-Christin Kurtén, Julia Varila ja Kati Komulainen.

Aktivoinnin jälkeen käyttäjätunnus mahdollistaa pääsyn Jyväskylän yliopiston tietojärjestelmiin ja palveluihin, esimerkiksi Moodleen, yliopiston kirjaston E-aineistoihin ja yliopiston verkkokauppaan (SPSS -lisenssi).

OMA -palvelussa voidaan päivittää omia henkilötietoja, vaihtaa salasanaa, tehdä käyttäjätunnukseen ja sähköpostiin liittyviä asetuksia sekä aktivoida palveluita. Monet yliopiston palvelut ohjautuvat automaattisesti OMA -palveluun. Suoraan palveluun pääsee kirjoittamalla selaimen osoitekenttään: account.jyu.fi

 

OMA – Omien tietojen hallinta kirjautumissivulta pääsee sisään yliopiston käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Jos sinulla ei ole entuudestaan käyttäjätunnusta Jyväskylän yliopistossa, mutta olet siihen oikeutettu (esim. uusi työntekijä/opiskelija), niin sen aktivoida Rekisteröidy -linkistä. Rekisteröityminen vaatii vahvan tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla. Suoraan rekisteröintiin pääsee myös account.jyu.fi/register -osoitteesta.

 

Kirjautumissivulta voi myös uusia unohtuneen salasanan Unohditko salasanan? -linkistä. Myös salasanan uusiminen vaatii vahvan tunnistautumisen.

 

 

Henkilötiedot -välilehdeltä voi päivittää omia muuttuneita henkilö- ja yhteystietojaan. Muut tiedot -osiosta voi valita yliopiston järjestelmien käyttöliittymän kielen. Oletuksena Jyväskylän yliopiston voi tehdä markkinointiviestintää. Rastimalla kohdan Estä yliopiston markkinointiviestit voi estää sen. Muutokset tulee tallentaa sivun alaosasta, jotta ne tulevat voimaan.

 

 

Käyttäjätunnus ja sähköposti -välilehdeltä voi muuttaa oman henkilökohtaisen sähköpostiosoitteensa. Osalla käyttäjistä voi olla useampia sähköpostiosoitteita yliopiston järjestelmässä. Tässä tehdään niiden asetukset. Hakemistot -osio kertoo millaisia verkkolevytiloja on käytössä ja mitkä niiden nimet ovat. Muutokset tulee tallentaa sivun alaosasta, jotta ne tulevat voimaan.

 

Salasanan vaihto -välilehdeltä voi vaihtaa salasanan. Noudata sivulla kerrottuja ohjeita, kun vaihdat salasanaa. Kun edellinen salasana, uusi ja sen vahvistus on kirjoitettu tulee muistaa painaa Vahvista salasana -painiketta sivun alaosassa.

 

Palvelut -välilehdeltä voi katsoa, mitä palveluita on sinulle saatavilla ja voit aktivoida niitä, jos ne eivät ole entuudestaan päällä.

 

Muutokset aikaisempaan verrattuna

 

Salasanan vaihto tapahtuu nyt OMA -palvelun kautta entisen salasana.jyu.fi -palvelun sijaan. Kyseiseen palveluun on asetettu uudelleenohjaus OMA-palveluun eli sieltä päätyy edellä kuvatulle kirjautumissivulle.