Avointen yliopistojen yhdistyminen tuo uusia opintomahdollisuuksia

Avoin yliopisto on nyt aiempaa suurempi. Organisaatioiden yhdistyminen tuo ulottuvillesi entistä laajemman kiinnostavan opintotarjonnan. Tuttu henkilökunta tarjoaa edelleen lähiopetusta ja ohjausta Kokkolassa.

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen avoin yliopisto ja Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto ovat yhdistyneet 1.8.2021 alkaen. Näin muodostunut uusi avoin yliopisto palvelee valtakunnallisesti sekä paikallisesti laajalla ja monipuolisella tarjonnalla.

Kokkolassa ovat käytössäsi entiseen tapaan avoimen yliopiston palvelut, opetus ja ohjaus. Tuttu avoimen henkilökunta jatkaa työtään Kokkolassa, uudessa yhteisessä JYU avoimen yliopiston organisaatiossa. Jatkossa voit saada lähiopetusta Kokkolan lisäksi Jyväskylässä ja Helsingissä sekä lukuisissa yhteistyöoppilaitoksissa eri puolilla Suomea.

Valtaosa avoimen yliopiston opinnoista on kuitenkin opiskeltavissa joustavasti verkon välityksellä. Opinnot voi aloittaa avoimessa ympäri vuoden, ja ne sopivat erilaisiin elämäntilanteisiin.

Avoin yliopisto tarjoaa jatkuvaa oppimista

Avoimessa yliopistossa ei ole pohjakoulutusvaatimuksia tai ikärajoja. Opiskelet Jyväskylän yliopiston opetussuunnitelmien mukaisia yliopistotutkintojen osia. Opintomme ovat avoimia, juuri sinulle.

Avoimessa yliopistossa voit täydentää osaamistasi, hankkia pätevyyttä, suunnata uudelle uralle tai kehittää itseäsi omaksi huviksesi. Voit opiskella myös tutkintotavoitteisesti esimerkiksi avoimen väylällä. Opinnot ovat erinomainen keino tutustua akateemiseen opiskeluun ja tieteenaloihin. Lisäksi JYU avoin tarjoaa lukiolaisille suunnattuja yliopisto-opintoja valtakunnallisesti, maksutta.

Mikäli sinulla ei ole korkeakoulututkintoa tai opiskelupaikkaa, tutustu mahdollisuuteen saada maksuhyvitystä JYU:n väyläopinnoista.

Suunnittele syksyn opintosi nyt!

Lue myös: UKK: Mitä avointen yliopistojen yhdistyminen tarkoittaa käytännössä

Lisätietoja

Jukka Lerkkanen
Johtaja
Avoin yliopisto
jukka.lerkkanen@jyu.fi