Avoimen väylä: Tutustu, suunnittele, opiskele - ja muista mahdollisuus maksuhyvitykseen

Avoimen väylä on yksi tie yliopiston tutkinto-opiskelijaksi. Jyväskylän yliopistossa on tarjolla noin 300 opiskelupaikkaa avoimen väylän kautta. Niitä on kaikissa JYU:n tiedekunnissa. Voit aloittaa opiskelun vaikka heti. Tutustu myös mahdollisuuteen saada maksuhyvitystä JYU:n väyläopinnoista, mikäli sinulla ei ole vielä korkeakoulututkintoa tai opiskelupaikkaa. Tästä jutusta löydät linkit ja päivämäärät, jotka auttavat väyläopintojen alkuun.

Avoimen väylä on mahdollisuus oppia, tutustua tieteenaloihin ja akateemiseen opiskeluun sekä tietenkin saada tutkinto-opiskelupaikka. Jyväskylän yliopistossa avoimen väyliä on kaikissa kuudessa tiedekunnassa.

Maksuhyvitystä Jyväskylän yliopiston väyläopinnoista

Viime lukuvuonna kokeilimme JYU:ssa maksuhyvityskäytäntöä väyläopinnoissa, mikä sai paljon kiitosta. Mikäli sinulla ei ole vielä korkeakoulututkintoa tai opiskelupaikkaa, saat JYU:n väyläopintojen maksuista hyvitystä 25 opintopisteen osalta. Hyvitys koskee JYU avoimen yliopiston tarjoamia opintoja (ei yhteistyöoppilaitosten tarjontaa). Tämä käytäntö sai jatkoa! Tartu tilaisuuteen!

Mitä väyliä JYU:ssa on tarjolla?

Mistä alasta olet kiinnostunut? Voisiko sinun alallesi päästä tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän kautta? Jyväskylän yliopistossa on tarjolla avoimen väylän kautta noin kolmesataa opiskelupaikkaa. Niitä löytyy kaikista JYU:n tiedekunnista. Väylähakua varten tarvitset hakukriteereissä mainitut opinnot suoritettuina annettuun päivämäärään mennessä. Nämä opinnot voit opiskella avoimessa yliopistossa. Kriteerit vaihtelevat väyläkohtaisesti, joten tutustu niihin huolella.

Tärkeät päivämäärät kalenteriin! Infoja ja ohjausta tarjolla

Me JYU avoimessa yliopistossa haluamme, että sinä onnistut opinnoissasi ja saavutat tavoitteesi. Olemme tukenasi. Saat ohjausta halutessasi henkilökohtaisesti. Etenkin alkusyksyn aikana luvassa on myös infotilaisuuksia verkon välityksellä. JYU avoimen infotilaisuudet ja etäohjauspäivät ovat maksuttomia ja kaikille avoimia tilaisuuksia. Tervetuloa!

Avoimen väylän illassa tiistaina 10.8. klo 16-19 voit tutustua JYU:n avoimen väyliin hakutapana yliopistoon. Verkkotilaisuus alkaa yleisinfolla ja jatkuu alakohtaisilla tietoiskuilla.

Voit varata henkilökohtaisen ohjausajan avoimen väylän opintojen suunnitteluun. Järjestämme etäohjauspäivän maanantaina 23.8. Lisäksi voit varata henkilökohtaisen ohjausajan avoimen yliopiston opintoneuvojalle tutkintotavoitteisten opintojen suunnittelua varten. Ohjaus on maksutonta ja kaikille avointa.

Avoimen opinnot tutuksi -verkkoinfo Kokkolassa ke 8.9. klo 17.30-19. Infossa esitellään JYU avoimen, Vaasan avoimen, Keski-Pohjanmaan kesäyliopiston ja Centria-ammattikorkeakoulun avoimia korkeakouluopintoja.

Lisäksi JYU avoimen eri oppiaineet tarjoavat verkkoinfoja opinnoista kiinnostuneille alkusyksyn aikana. Infojen oppiainelista täydentyy elokuussa.

Itsenäisemmin avoimessa vai lähiopiskellen opiskeluyhteisössä?

Avoimen yliopiston opinnot opiskellaan pääosin verkon välityksellä. Opiskelu vaatii suunnittelua ja itsenäistä opiskeluotetta, vaikka avoimen opettajat ovatkin opintojesi tukena heti elokuun alusta alkaen. Opettajien yhteystiedot löydät opinto-oppaasta kunkin oppiaineen yhteystietosivulta.

Avoimia yliopisto-opintoja voit opiskella myös yhteistyöoppilaitoksissamme, joita ovat esimerkiksi tietyt kansanopistot, kesäyliopistot ja kansalaisopistot. Ne tarjoavat muun muassa mahdollisuuden runsaampaan lähiopetukseen. Monet väyläopinnot valmistuvatkin vaikkapa kansanopiston tiiviissä opiskeluyhteisössä, jossa saa hyvän ohjauksen myös akateemisten opiskelutaitojen maailmaan.

Aloita jo nyt: Opiskele maksuton orientaatiokurssi

Avoimessa voit aloittaa opintosi ympäri vuoden tarjolla olevista kursseista. Opintotarjonnan ja kurssien ajankohdat löydät opinto-oppaasta kunkin oppiaineen ja sen kurssien kohdalta. Myös ilmoittautuminen kullekin kurssille tapahtuu opinto-oppaassa.

Orientaatio jatkuvaan oppimiseen on kurssi, jota suosittelemme kaikille. Se on erinomainen tapa aloittaa opiskelu avoimessa ja tutustua akateemiseen opiskeluen, opintojen suunnitteluen ja muihin opiskeluun liittyviin teemoihin. Yhden opintopisteen laajuinen kurssi on opiskeltavissa verkon välityksellä omassa aikataulussa. Se on maksuton kaikille.