Paikkariippumaton työ Keski-Pohjanmaalla (PARI)

Paikkariippumaton työ Keski-Pohjanmaalla (PARI) -esiselvityshanke
Toteutusaika: 1.8.2022-31.12.2022
Toteuttajat: Jyväskylän yliopisto, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius ja Centria-ammattikorkeakoulu Oy
Rahoitus: Keski-Pohjanmaan liitto, Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -rahoitus

pari_logot.png

IG neliö(26).pngPaikkariippumaton työ Keski-Pohjanmaalla (PARI) on esiselvitys, jonka tavoitteena on kartoittaa paikkariippumattoman työn nykytilaa Keski-Pohjanmaan alueella, lisätä paikkariippumattoman työn hyödyntämistä ja ymmärrystä siitä, miten paikkariippumattomuuteen pohjautuvat joustavammat työmuodot voivat osaltaan ratkaista työvoiman saatavuuden haasteita alueella. Yhtenä hankkeen tiedonkeruun toimenpiteenä alueen yrityksille ja organisaatioille toteutetaan kysely koskien paikkariippumattoman työn hyödyntämistä.

– Näen väistämättömän muutoksen, jota vastaan on turha taistella. Jos taistelee, niin häviää. Jos suhtautuu proaktiivisesti, on todennäköisesti voittajien joukossa, sanoo professori Tomi J. Kallio haastattelussa. Lue koko juttu tästä.

PARI-esiselvitys on ensimmäinen osahanke laajemmassa, monivuotisessa paikkariippumattomuuteen liittyvässä hankekokonaisuudessa. Hankekokonaisuuden pitkän tähtäimen tavoitteena on auttaa alueen yrityksiä ja muita toimijoita tunnistamaan paikkariippumattoman työn mukanaan tuomia mahdollisuuksia sekä edelleen tukea aihepiiristä kiinnostuneita organisaatioita kehittämään omia käytänteitä paikkariippumattomuuden suhteen.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Mari Harald, Jyväskylän yliopisto, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
TKI-asiantuntija / Palvelumuotoilija Johanna Hautamäki, Centria-ammattikorkeakoulu