Liiketoiminnan maisteriohjelma jatkuu Kokkolassa - syksyllä aloittaa 35 uutta kauppatieteiden maisteriopiskelijaa

Toista kertaa käynnistyvään Vaasan yliopiston Kokkolan Liiketoiminnan kehittämisen maisteriohjelmaan valittiin 35 uutta opiskelijaa ennätyksellisen 394 hakijan joukosta. Valtakunnallisessa yhteishaussa hakijoita Kokkolan maisteriohjelmaan oli 160% enemmän kuin edelliskerralla.

Liiketoiminnan maisteriohjelma houkutteli hakijoita koko Suomesta. Ohjelmaan valituista lähes puolet tulevat Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalta, puolet taas pääosin Uudeltamaalta ja Pirkanmaalta.
-Olen erityisen iloinen, että valituksi tulleiden joukossa on paljon alueemme ihmisiä, toteaa Paula Kivinen Kokkolan yliopistokeskuksesta.

Liiketoiminnan kehittämisen maisteriohjelma käynnistyy nyt syksyllä toista kertaa. Ensimmäinen 3-vuotinen ohjelma käynnistyi vuonna 2017 ja ohjelmaan valittiin tuolloin 25 opiskelijaa. Nyt sisäänottomäärää on kasvatettu ja tänä syksynä ohjelmassa aloittaa 35 opiskelijaa. Kokkolan Liiketoiminnan kehittämisen maisteriohjelmasta on valmistunut kevätlukukauden aikana yhteensä 17 maisteria.
-Pääosin työn ohella opiskelevilta huikea suoritus valmistua tavoiteajassa, iloitsee koulutusohjelman vastaava Jenni Kantola Vaasan yliopistosta.

Kokkolassa kauppatieteen maisteriohjelma on otettu vastaan hienosti ja nyt uudella kaudella erityisenä painopisteenä on yritysyhteistyön laajentaminen. Uusille opiskelijoille etsitään parhaillaan korkeakoulutettuja ja työelämässä jo pitkään olleita uramentoreita.
-Haluamme tiivistää yritysyhteistyötä entisestään ja mentorointi tulee olemaan yksi keinoista. Alueen osaajilla on paljon annettavaa opiskelijoillemme, mutta myös opiskelijoillamme on näkemystä jaettavanaan, sillä pääosin he vaikuttavat jo työelämässä, kertoo Jenni

Mentorointiohjelmaan voi ilmoittautua mentoriksi syyskuun loppuun mennessä täällä.

Lisätietoja:

Paula Kivinen, koulutuspäällikkö, kauppatieteen yksikkö, Kokkolan yliopistokeskus

Jenni Kantola, koulutusohjelman vastaava, yliopistonlehtori, Vaasan yliopisto, Kokkolan yliopistokeskus