Graduyhteistyö lähtee liikkeelle kehittämistarpeesta ja samalla lisää yrityksen tunnettuutta työnantajana

Haastateltavana Milla Oinonen, joka toimi opiskelija Elli-Noora Koskelan yhteyshenkilönä hänen tehdessään toimeksianto-opinnäytetyötä Alten Finland Oy:lle.

Mistä saitte idean lähteä esittämään tutkimusaihetta, oliko tämä ensimmäinen kerta?

ALTEN Finland Oy:llä on ollut säännöllisesti asiakastyöhömme liittyviä opinnäytetöitä, jotka painottuvat tekniikan alalle. Syksyllä 2021 päätimme lähteä hakemaan uutta näkemystä myös meidän omien prosessiemme kehitykseen. Ideat lähtevät liikkeelle ihan käytännön huomioista ja meille merkityksellisistä asioista, joihin haluamme muutosta tai muutoin ulkopuolista kehittävää näkökulmaa. Opinnäytetyö on meille hyvä tapa saada perusteltu näkemys objektiivisesti tarkastelevalta henkilöltä, joka usein katsoo asiaa myös meille uudesta näkökulmasta, johon emme itse pysty.

Toisaalta se on meille mahdollisuus tulla nähdyksi opiskelijoiden keskuudessa, sillä tarvitsemme tulevaisuudessa paljon korkeakoulutettuja osaajia. Kasvamme koko ajan, joten meillä on säännöllisesti paikkoja auki esimerkiksi myynnistä, henkilöstöhallinnosta, taloushallinnosta, IT:stä tai tekniikasta kiinnostuneille vastavalmistuneille.

Ideat lähtevät liikkeelle ihan käytännön huomioista ja meille merkityksellisistä asioista, joihin haluamme muutosta tai muutoin ulkopuolista kehittävää näkökulmaa, Milla Oinonen, ALTEN Finland.

Mikä on ollut parasta yhteistyössä?

Opiskelijamme, jotka opinnäytetöitä tekevät, kuten esimerkiksi Elli-Noora Koskela. Emme voisi olla tyytyväisempiä heidän kykyynsä sanoittaa haastavaa teoriaa ja tutkimusongelmaa käytännönläheisiksi toimenpide-ehdotuksiksi tuoreella tavalla. Tämä haastaa meitä itseämmekin ajattelemaan uudella tavalla. Se on kehityksen edellytys.

Lisäksi olemme olleet erittäin kiitollisia siitä, kuinka Anne-Maria Holma järjesti opinnäytetyöaiheen opiskelijoiden tietoon. Hänen kauttansa saimme lopulta Elli-Nooran. Meistä oli hieno myös huomata, että Elli-Nooraa ja sitä myötä meidän aihettamme, ohjaa yksi Suomen parhaista alan akateemisista tutkijoista, itse Anne-Maria Holma.

Haluatko kertoa jotain muuta asiaan liittyen?

Suosittelemme vahvasti kaikkia kokeilemaan yliopistoyhteistyötä. Toki tulee huomata, että yrityksen tulee myös itse panostaa opiskelijan ohjaukseen ja sitoutua osaltaan työn onnistumiseen. Esimerkiksi meillä on jokaiselle opiskelijatyölle nimetty oma ohjaaja, opiskelijoiden yhteiset opinnäytetyö- ja keskustelualustat sekä töille määritellyt tavoitteet, jotta voimme jatkaa kehitystyötä konkretiaan, kun opiskelija on oman opinnäytetyönsä saanut valmiiksi.

Tästä pääset lukemaan jutun Elli-Noora Koskelan opinnäytetyöhön liittyen.