Science meets Business

Science Meets Business Kokkola -webinaari järjestettiin pe 27.11.2020 teemasta Tekoäly tulee pk-yritykseen.

Tekoälyn hyödyntäminen on nähty pitkään mahdollisuutena vain isoissa yrityksissä, vaikka tekoäly voi tuoda kaikille toimialasta ja koosta riippumatta mahdollisuuksia. Tekoälykeskustelu on hyvin hajanaista ja siten monen on vaikea hahmottaa käytännön etuja. Yleinen keskustelu sisältää paljon liioittelua ja jopa virheellisiä käsityksiä tekoälyn hyödyntämisen vaikeudesta ja kustannuksista. Kokkolan yliopistokeskuksen Science Meets Business -webinaarissa ratkottiin näitä myyttejä ja keskusteltiin siitä, mitä tekoälyllä on antaa PK-yrityksille.

Ohjelma

  • Tekoäly tulee pk-yritykseen, Katriina Valli,  Ai4Value Oy, perustaja, kehitysjohtaja
  • Teemaan liittyvää keskustelua ja pohdintaa, kommentaattorivieraana Eeva Välikangas, Painotalo Välikangas, kehitysjohtaja

Webinaarivideo ja ► esitysmateriaali (pdf)

Asiantuntija

Katriina-Valli-web.pngVieraana asiantuntija Katriina Valli. Hän on työskennellyt tietotekniikan parissa yli 25 vuotta ja hän on vahvasti sillä kannalla että meidän pitäisi pyrkiä takaisin ATK:n eli automaattisen tietojenkäsittelyn maailmaan sen sijaan että harjoitetaan IT:tä. Katriina on tehnyt koko työuransa datan hallinnan parissa ja nyt tekoäly-yrityksen perustajana datan käsittelyyn on tullut aivan uusi vaihe. Katriina on työskennellyt muun muassa Nokialla, Vaasalaisperäisellä Citecillä, Gartnerilla ja Zyfralla ennen omaa yritystään. Katriina on ollut kolme vuotta Tietoviikon valitsemien 100 vaikuttajan joukossa.

 

 

Lisätietoja:

logot.png