Avoin työpaikka: Professori/tutkimusjohtaja, Liiketaloustiede erityisesti liiketoiminnan kehittäminen

Vaasan yliopisto hakee Kokkolaan liiketaloustieteen, erityisesti liiketoiminnan kehittämisen professoria/tutkimusjohtajaa. Tehtävä täytetään hakijan pätevyydestä riippuen joko professorin tai tutkimusjohtajan tehtävänä. Tehtävä on määräaikainen 31.7.2023 saakka. Työsuhde alkaa sopimuksen mukaan. Hakuaikaa on jatkettu ja se päättyy 29.11.2020.

Professuuri/tutkimusjohtajan tehtävä sijoittuu hallinnollisesti Vaasan yliopiston Johtamisen akateemiseen yksikköön (School of Management). Tehtävän sijoituspaikka on Kokkolan yliopistokeskus Chydenius, joka on Jyväskylän, Vaasan ja Oulun yliopistojen monitieteinen, 3000 aikuisopiskelijan ja noin 100 yliopistolaisen osaamisyhteisö.

Professorin/tutkimusjohtajan tehtävänä on harjoittaa ja ohjata tieteellistä tutkimustyötä, antaa siihen perustuvaa opetusta ja seurata tieteen kehitystä sekä osallistua alallaan yhteiskunnalliseen vuorovaikutukseen sekä alueelliseen, kansalliseen ja kansainväliseen yhteistyöhön.

Professori/tutkimusjohtaja edistää Kokkolan ja Keski-Pohjanmaan elinkeinoelämän myönteistä kehitystä vahvistamalla alueen liiketaloustieteen tutkimusta ja kehittämistoimintaa. Kokkola on Vaasan ohella Suomen vientivaltaisia alueita, joissa on vireä elinkeinoelämä ja korkea työllisyysaste. Tavoitteena on edistää yrittäjyyttä sekä tarjota osaamista kasvuun ja kansainvälistymiseen myös alueen pienille ja keskisuurille yrityksille. Tehtävässä korostuu vuorovaikutus elinkeinoelämän kanssa sekä näkyvyys alueella.

Lisätietoja ja hakeminen Vaasan yliopiston sivuilta.