Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

HighBio2

tekijä: Tina Asplund Viimeisin muutos perjantai 27. maaliskuuta 2015, 14.21

HighBio logo FIN.jpg

Tutkimushanke 1.6.2011-30.4.2014

 • Biomassojen hyödyntäminen energian tuotannossa sekä liikennepolttoaineiden ja erilaisten kemikaalien valmistamisessa on tulossa entistä tärkeämmäksi keinoksi saavuttaa kansalliset ja kansainväliset tavoitteet, jotka tähtäävät uusiutuvan energian käytön lisäämiseen ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen.
 • Projektin tarkoituksena on tutkia erityisesti metsäbiomassojen hyödyntämismahdollisuuksia energiantuotannossa sekä liikennepolttoaineiden ja erilaisten kemikaalien valmistusprosesseissa. Projektissa keskitytään voimakkaasti puuhakkeen kaasutusprosessin kehittämiseen ja optimointiin sekä prosessista saatavan tuotekaasun puhdistamiseen ja jatkokäsittelyyn.
 • Projektin koordinointivastuu on Kokkolan Yliopistokeskus Chydeniuksella, Suomi. Projektiin osallistuu lisäksi Suomesta Keski-Pohjanmaan Ammattikorkeakoulu Centria (Ylivieska) ja Oulun Yliopisto, sekä Ruotsista Luulajan Teknillinen Yliopisto. Projektiin osallistuvilla organisaatioilla on kokemusta menestyksekkäästä tutkimusyhteistyöstä Highbio projektin (Interreg 2008-2011) puitteissa.

  Lue lisää:Interreg_iv_a_eu

  Hankkeen osat

  Hankkeen infolehdet

  Seminaarit

  Yhteystiedot

  Rahoittajat

  Oma logoOulu_vaaka_engKeski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun logoLTU_swe

  Jaa |