Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Media

tekijä: paivi_vuorio — Viimeisin muutos perjantai 21. tammikuuta 2011, 14.39
Mediatiedote 27.9.2010 • Tapahtuma: Valtakunnallinen opettajankoulutuksen konferenssi • Paikka: Kokkolan yliopistokeskus Chydenius • Aika: 7.-8.10.2010 • www-sivut: http://www.chydenius.fi/yleinen/tutkimus/konferenssit/opettajankoulutus-2020

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa toimiva Luokanopettajien aikuiskoulutus järjestää kolmannen Valtakunnallisen opettajankoulutuksen konferenssin Kokkolassa 7.-8.10.2010.

 

Opettajankoulutus 2020

Huomioita, haasteita ja tulevaisuudenkuvia

 

Opettajankoulutuksen valtakunnallinen konferenssi pureutuu tarkastelemaan yhteiskunnassa tapahtuvia muutoksia ja niiden heijastumista ja vaikuttamista opettajankoulutukseen ja opettajan työhön. Oppimisen maasto on radikaalilla tavalla muuttumassa eikä oppimista ja koulutusta voida kehittää vain parantelemalla olemassa olevia rakenteita ja toimintamalleja. Kanadalaisen tulevaisuuden tutkijan Ruben Nelsonin mukaan aikamme peruskysymys on, kuinka kykenemme muuttamaan tietoisuuttamme vastaamaan uuden vuosisadan haasteita. Miten opettajankoulutuksen, koulun ja opiskelun on muututtava pysyäkseen uusien haasteiden mukana?

 

Kaksipäiväisen konferenssin aikana teemaa Opettajankoulutus 2020 -huomioita, haasteita ja tulevaisuudenkuvia käsitellään Keynote-puheenvuoroissa ja kutsuttujen asiantuntijoiden rinnakkaisluennoissa sekä kahden tunnin mittaisessa asiantuntija – paneelikeskustelussa ”Opettajankoulutus ja koulu tosielämän haasteissa” ja tunnin mittaisessa loppukeskustelussa ”Opettajankoulutuksen haastaminen”

 

Keynote-puheenvuorot

 *   Tutkimusprofessori Matti Rimpelä

 *   Opetuksen pedagogiikan asiantuntija John Steinberg, Ruotsi

 *   Yliopistonopettaja Marjaana Leivo
 *   Tutkijat Varpu Tissari ja Antti Rajala

 

Yhteyshenkilö Merja Meriläinen Tel 0407518036, e-mail merja.merilainen@chydenius.fi
Jaa |