Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Hallituksen ja johtoryhmän rooli strategisessa johtamisessa

tekijä: Olli Rosenqvist Viimeisin muutos perjantai 15. tammikuuta 2016, 15.02

Kesto oma logo

 

 logot

Strateginen johtaminen on muodostunut nykyajan tärkeimmäksi johtamiskäytännöksi niin yksityisellä ja julkisella sektorilla kuin erilaisissa järjestöissäkin. Strategisen johtamisen modernit opit korostavat organisaation henkilöstön ja jopa sidosryhmien laajan osallistumisen merkitystä strategian laatimisessa ja toteuttamisessa. Silti strategiatyön keskiössä ovat ne toimijat, joilla muutenkin on suurin vastuu organisaation päivittäisen toiminnan ohjaamisesta, eli tyypillisesti johtoryhmä ja hallitus.

 

Torstaina 26.11.2015 järjestetty Hallituksen ja johtoryhmän rooli strategisessa johtamisessa -tilaisuus käynnisti KeStO-hankkeen strategian ja liiketoiminnan kehittämistilaisuuksien sarjan. Tilaisuudessa käsiteltiin erilaisten organisaatioiden strategisen johtamisen ja johtoryhmä- ja hallitustyöskentelyn erityisiä näkökohtia. Kehittämistilaisuuksien sarja saa jatkoa keväällä 2016.

 

Ohjelma koostui seuraavista puheenvuoroista:

Johtoryhmä- ja hallitustyöskentely
Tutkimusjohtaja Mikko Luoma, Vaasan yliopisto, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Johtoryhmän suhde strategiaan
Konsernijohtaja Leena Laitinen, Snellman-konserni

Hallitus ja toimiva johto
Kokkolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja projektijohtaja Veikko Laitila, Caverion Oy

Kommenttipuheenvuoro
Hallituksen puheenjohtaja Markku Jokinen, Sievin Jalkine Oy

Lisätietoja:

Tutkimusjohtaja Mikko Luoma, Vaasan yliopisto

 Keskipohjalaisen strategiaosaamisen vahvistaminen -hanke on Keski-Pohjanmaan liiton päärahoittama- ja Kokkolan ja Kaustisen seutukunnan sekä Keskipohjan Yrityspalvelu Oy:n (Kannuksen kaupunki) osarahoittama Euroopan aluekehitysrahaston hanke. Hankkeen rahoittamiseen osallistuvat lisäksi hankkeeseen mukaan valitut yritykset sekä Kokkolan yliopistokeskus Chydenius ja Vaasan yliopisto.

 

Kesto 5

 Kesto 1

Kesto 4

Jaa |