Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Monikulttuurisuus varhaiskasvatuksessa -webinaari (4 h)

tekijä: Anette Skog Viimeisin muutos keskiviikko 16. marraskuuta 2016, 14.11
Järjestetään keväällä 2017

Koulutuksen sisältö ja tavoitteet
Koulutuksen tavoitteena on lisätä varhaiskasvatuksen henkilöstön monikulttuurisuusosaamista. Tavoitteena on yhteensä neljän tunnin verkkoluentojen aikana paneutua siihen, miten lapsen identiteettiä tuetaan monikulttuurisen päiväkodin kasvatustyössä. Mitä se tarkoittaa käytännön toimissa ja millaista osaamista se edellyttää kasvattajilta.

Koulutus on saatavissa verkossa
Luento järjestetään Adobe Connect -ohjelmalla ja sille osallistutaan omalta tietokoneelta (ohjelma ei vaadi koulutukseen osallistujalta erillisiä lisenssejä tai ohjelmistoja). Osallistujan on mahdollisuus saada etukäteen perehdytystä ohjelman käyttöön ja luennon keskusteluihin osallistumiseen.

Koulutus koostuu kahdesta kahden tunnin verkkoluennosta, jotka muodostavat yhden kokonaisuuden.

Kohderyhmä
Monikulttuuristen lapsiryhmien tai eri kulttuuritaustoista tulevien lasten kanssa työskentelevät; lastentarhanopettajat, esi- ja alkuopettajat, lastenhoitajat, ohjaajat, perhepäivähoitajat, pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden kanssa työskentelevät...

Kouluttaja
KT, yliopistonlehtori Heini Paavola, Helsingin yliopisto

Sisältö:
- Monikulttuurisuus, moninaisuus vai mikä?
- Myytit monikulttuurisuuskasvatuksesta
- Opettajan interkulttuurinen osaaminen

Kustannukset
Koulutus on OKM:n kustantamaa ja opetuksen sekä materiaalin osalta maksutonta. Osallistujat vastaavat itse lounas-, matka- ja majoituskuluista.

Ilmoittautuminen
Sitovat ilmoittautumiset Lapin yliopiston verkkolomakkeella mennessä. Ilmoittautuessasi huomaa peruutusehdot alta.

Peruutusehdot
Mikäli peruutat osallistumisesi ennen ilmoittautumisajan päättymistä, emme peri peruutusmaksua. Myöhemmin peruutettaessa tai kokonaan peruuttamatta jätettäessä perimme 40 prosenttia koulutuksen järjestämiskuluista / opiskelija. Estyneen tilalle voidaan vaihtaa kuluitta toinen henkilö.

Lisätiedot
Lapin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut, koulutuspäällikkö Niina Alapuranen, p. 040 515 6544, etunimi.sukunimi@ulapland.fi

 

 

 

Jaa |
Ilmoittaudu koulutukseen!

Ajankohtaisimmat koulutukset ja niiden ilmoittautumisajat löydät etusivulta.