Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Aikuisten maahanmuuttajien luku- ja kirjoitustaidon oppimisen tukeminen 2 op

tekijä: Anette Dahlvik Viimeisin muutos maanantai 22. elokuuta 2016, 10.20
Koulutus järjestetään Kokkolassa 14.9.-3.10.2016


Opetusjaksot:
                   

  • ke-to 14.-15.9.2016, klo 12.30 - 16.00
  • to 22.9.2016, klo 12.30 - 16.00
  • ma 3.10.2016, klo 12.30 - 16.00

Paikka: Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Koulutuksen sisältö ja tavoitteet:
Koulutuksen tavoitteena on antaa aikuisia, luku- ja kirjoitustaidottomia maahanmuuttajia opettaville tai ohjaaville välineitä lukiopetukseen tai lukitaitojen oppimisen tukemiseen. Koulutusosiossa etsitään oppijan lukitaitojen kehittämiseksi monipuolisia, toiminnallisia ja helppokäyttöisiä menetelmiä, joita voidaan käyttää niin vastaanottokeskuksen suomen kielen opetuksessa ja ryhmätoiminnassa kuin aikuisten maahanmuuttajien perusopetuksessakin.

Keskeiset sisällöt:

  • Paolo Freiren Lukemaan 45 päivässä -metodin hyödyntäminen teknisen lukutaidon opettamisessa
  • Kuuntelemalla kirjoittajaksi - kuuntelemisen ohjaamisen hyödyntäminen lukemisessa ja kirjoittamisessa

Koulutuksen toteutus:
Koulutus sisältää vuorovaikutteista luento-opetusta (4 pv á 4 h) sekä taustaorganisaation käytänteitä ja omaa työtä kehittäviä oppimistehtäviä. Luennot järjestetään lähiopetuksena Kokkolassa, lisäksi niille voi osallistua etäryhmässä Rovaniemellä Lapin yliopistolla.

Kouluttajana toimii S2-opettaja, KM Heidi Sippola. Heidi on toiminut kouluttajana useissa eritasoisissa kielikoulutuksissa suomen kielen opettajana sekä opettanut luku- ja kirjoitustaidottomien maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksissa.

Kohderyhmä: 
Aikuisten maahanmuuttajien kanssa toimivat henkilöt, esim. S2-opettajat, koto-kouluttajat, ohjaajat, pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden kanssa työskentelevät. Koulutukseen otetaan yhteensä 20 osallistujaa (Kokkola + Rovaniemi).

Kustannukset: 
Koulutus on Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa opetus- ja ohjaushenkilöstön täydennyskoulutusta ja on siten opetuksen sekä materiaalin osalta maksutonta. Osallistujat vastaavat itse mahdollisista lounas-, matka- ja majoituskuluista.

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset verkkolomakkeella pe 2.9. mennessä.

Peruutusehdot: Mikäli peruutat osallistumisesi ennen ilmoittautumisajan päättymistä, emme peri peruutusmaksua. Myöhemmin peruutettaessa tai kokonaan peruuttamatta jätettäessä perimme 40 prosenttia koulutuksen järjestämiskuluista / opiskelija. Estyneen tilalle voidaan vaihtaa kuluitta toinen henkilö.

Lisätiedot: suunnittelija Anette Skog, p. 050-537 9268, anette.skog@chydenius.fi

Koulutuksen esite

Koulutus järjestetään OKM:n Specima-hankeyhteistyönä Lapin yliopiston Koulutus- ja kehittämispalveluiden sekä Oulun yliopiston Täydentävien opintojen keskuksen kanssa.

Jaa |
Ilmoittaudu koulutukseen!

Ajankohtaisimmat koulutukset ja niiden ilmoittautumisajat löydät etusivulta.