Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Matikkaluotsi (matikkaterapia) -tutustumispäivä - Matematiikkavaikeuden tunnistaminen ja kuntoutus

tekijä: Terhi Kniivilä-Kupila Viimeisin muutos tiistai 18. lokakuuta 2016, 15.49
17.11.2016, Kokkola

Aika ja paikka: to 17.11.2016 klo 9.00–15.00, Kokkola  

Koulutuksen tavoite:  
  • vahvistaa osallistujien oman itsensä tuntemusta ja reflektointikykyä
  • lisää positiivista asennoitumista työhön
  • tukea osallistujien halua kehittää omia työskentelytapojaan ja vuorovaikutustaitojaan
  • antaa keinoja työssä jaksamiseen

Kohderyhmä: esikouluopettajat, luokanopettajat ja erityisopettajat

Kouluttaja: matematiikkaterapeutti Marja Dräger

Koulutuksen taustaa:

Kuntouttamismenetelmän on kehittänyt Göttingenin yliopistossa koulutuksensa saanut matematiikkaterapeutti Marja Dräger professori Hendrik Radatzin ja yliopettaja Ursula Chaudhurin johdolla. Nykyiseen muotoonsa menetelmä on kehitetty vuoteen 1998 mennessä. Dräger toimi vuosina 2002 - 2007 Espoon Matikkamaassa matematiikkaterapeuttina ja kouluttajana. Muutettuaan kesällä 2007 Jyväskylään hän on jatkanut opettajien koulutusta ympäri Suomea.

Koulutuksen sisältö:

Matematiikkaterapiassa kuntoutetaan perusopetuksen luokkien 1–6 oppilaita, joilla on suuria vaikeuksia matematiikan keskeisissä oppisisällöissä. Lapset joilla on matematiikkavaikeus voivat olla muissa kouluaineissa keskitasoisia, hyviä tai erittäin hyviä oppilaita, mutta matematiikassa he selviytyvät heikosti.

Silmiinpistävintä näissä lapsissa on se, että he ratkaisevat matematiikan tehtävät laskien usein sormia apuna käyttäen. He eivät ole kyenneet omaksumaan strategioita, joita heille on matematiikan opetuksessa yritetty välittää. Matematiikkaterapiassa lapsen kanssa työstetään puuttuvia matematiikan oppisisältöjä konkreettisen materiaalin avulla, tuetaan lasta näiden kokemusten siirtämisessä sisäistetyiksi kuviksi ja sitä kautta matematiikan symbolien ymmärtämisessä. Marja Dräger esittelee myös uuden kirjansa: Matikkaluotsi – matematiikkavaikeuden tunnistaminen ja kuntouttava opetus

Maksut: Koulutuksen hinta on 200 euroa (sis.  alv 38,70 euroa). Hinta sisältää opetuksen, materiaalit ja tervetulokahvit.Lisätiedot ja ilmoittautumiset: koulutussuunnittelija Terhi Kniivilä-Kupila, puh. 040-5147 485, email: terhi.kniivila-kupila@chydenius.fi tai verkkolomakkeella.
Ilmoittautumiset 27.10.2016 mennessä.
Jaa |
Ilmoittaudu koulutukseen!

Ajankohtaisimmat koulutukset ja niiden ilmoittautumisajat löydät etusivulta.