Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Opintoja avoimessa yliopistossa

tekijä: sannavir — Viimeisin muutos maanantai 09. marraskuuta 2015, 13.22

Voit opiskella sosiaalityön maisteriopintoihin tarvittavat pohjaopinnot suurimmaksi osaksi avoimessa yliopistossa. Hakuväyläsi maisteriopintoihin on tässä tapauksesssa avoimen yliopiston väylä.

Yhteiskuntatieteiden ja filosofian perusopintojen  ja sosiaalityön aineopintojen lisäksi, sinulla tulee olla suoritettuna yhteiskuntatieteiden kandidaatin tutkintoon kuuluvat kieli- ja viestintäopinnot sekä yksi perusopintojen laajuinen sivuainekokonaisuus. Lisäksi, mitä enemmän muita kandidaatin tutkintoon kuuluvia opintoja sinulla on maisteriopintoihin hakeutumisvaiheessa suoritettuna, sitä sujuvammin pääset kiinni maisteriopintoihin. Opiskelu avoimessa yliopistossa tapahtuu työn ohessa.

Voit hakea Kokkolan yliopistokeskuksen maisterikoulutukseen, kun kandidaatin opinnoista puuttuu enintään 60 opintopistettä.

Opintojen kesto riippuu omasta opiskelusuunnitelmastasi.

Jos sinulla on aikaisemmin suoritettuja avoimen yliopiston opintoja, voidaan ne ottaa huomioon opiskelusuunnitelmaa tehtäessä.

Jos sinulla on kysyttävää aikaisempinen opintojen soveltuvuudesta sosiaalityön kandidaatin tutkintoon tai haluat apua opiskelusuunnitelman tekemisessä, ota yhteyttä suunnittelijaan.

Esimerkki 1

Kysymys: Olen kiinnostunut sosiaalityön maisteriopinnoista. Olen suorittanut avoimessa yliopistossa sosiaalityön ja kasvatustieteen aineopinnot ja sosiologian perusopinnot sekä kieliopintoja.

Vastaus: Kaikki tekemäsi opinnot voidaan sisällyttää yhteiskutantieteen kandidaatin tutkintoon. Kandidaatin tutkinnon suorittaneiden lisäksi voimme valita avoimessa yliopistossa tutkintoon kuuluvia opintoja suorittaneita.

 

Esimerkki 2

Kysymys: En ole aikaisemmin opiskellut yliopistotasoisia opintoja eikä minulla ole kokemusta avoimesta yliopistosta, nyt minua on alkanut kiinnostaa ammatinvaihto sosiaalityöhön, mistä minun olisi hyvä aloittaa?

Vastaus: Sosiaalityön perusopinnoilla on hyvä aloittaa, ilmoittaudu mukaan silloin kun itsellesi parhaiten sopii. Pääset heti tutustumaan siihen, mitä sosiaalityö on yliopistollisena oppiaineena ja näin saat realistisemman kuvan opiskelutavoitteistasi. Käytä myös hyväksesi avoimessa yliopistossa tarjolla olevia opintoihin ja opiskeluun tutustumistilaisuuksia, joita järjestetään yleensä syksyisin ja tutustu tarkemmin sosiaalityön opintojen sisältöön.

Myöhemmin kun opiskelukokemusta karttuu, voit ottaa sosiaalityön opintojen rinnalle sivuaineen sekä kieli- ja viestintäopintoja.

Jaa |
Ilmoittaudu koulutukseen!

Ajankohtaisimmat koulutukset ja niiden ilmoittautumisajat löydät etusivulta.