Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Yhteiskuntatieteiden ja filosofian -perusopinnot

tekijä: Sanna Virolainen Viimeisin muutos perjantai 02. joulukuuta 2016, 08.59

 

Tervetuloa yfi-perusopintoihin!
Seuraavaan olemme koonneet opintojen aloittamiseen liittyvät keskeiset asiat. Toivomme, että ehdit lukea ne huolellisesti läpi. Ota rohkeasti yhteyttä, jostakin asiasta jää kysyttävää.

PEREHDYTYS

Voit kuunnella viimeisimmän perusopintojen aloitusinfon täältä: https://connect.funet.fi/p6bxamoa9ym/

 

OPISKELUYMPÄRISTÖ OPTIMA

Optima -työtila avautuu sinulle kun saat käyttäjätunnukset sähköpostiisi.

Optima -työtila on opiskelusi aikana tärkein tiedonlähde ja yhteydenpitokanava sekä opettajiin että muuhun henkilökuntaan. Optimasta löytyy kaikki tarpeellinen ja se päivittyy koko ajan. Työtilaa on hyvä seurata aktiivisesti ja säännöllisesti, sillä siellä tiedotetaan opiskeluun liittyvistä ajankohtaisista ja tärkeistä asioista. Keskustelupalstalla voit kysyä neuvoa tai jakaa mielipiteitä opintoihin liittyen niin henkilökunnan kuin muiden opiskelijoidenkin kanssa.

Optimaan kannattaa tutustua huolellisesti ja ajan kanssa. Pikku hiljaa oppimisympäristö tulee sinulle tutuksi ja löydät sieltä vastauksia useimpiin kysymyksiisi.

Ilmoittautumisen jälkeen sinulle lähetetään sähköpostitse Optiman henkilökohtainen tunnus ja salasana. Nämä käyttäjätunnukst tulevat sähköpostiisi viimeistään viikon sisään siitä, kun olet ilmoittautunut opintoihin. Vaihda salasana heti uuteen aloitussivun yläkulmasta löytyvästä avain -kuvakkeesta HUOM! Mikäli sinulla on jo olemassa olevat tunnukset Optimaan, jatkat samoilla tunnuksilla ja tiedät vain itse salasanasi! Säilytä tunnukset huolellisesti koko opiskelusi ajan. Mikäli tunnuksissa tai kirjautumisessa ilmenee ongelmia, ota yhteyttä atk-suunnittelija Tuomas Palosaareen (tuomas.palosaari@chydenius.fi p. 040 508 3872).

OHJAUSTA JA TUKEA OPINTOIHIN

Osastosihteeri Kati Komulainen neuvoo opintojen käytännöissä mm. ilmoittautuminen, maksut, rekisteröinti, tentit. (p. 040 8054418, kati.komulainen@chydenius.fi)

Suunnittelija, Sanna Virolainen ohjaa opintojen suunnittelussa, korvaavuuksissa, tutkintotavoitteisessa opiskelussa ja opiskelukäytännöissä (p. 040 7263919, sanna.virolainen@chydenius.fi)

Yliopistonopettajat neuvovat omien opintojaksojensa sisällöllisissä asioissa, suoritustavoissa sekä arviointiin liittyvissä asioissa (yhteystiedot Optimassa).

Tuemme ja neuvomme sinua mielellämme!

OPISKELIJAPALVELUT

Tenttikäytännöt, opintomaksut ym. opiskeluun liittyvät keskeiset käytänteet on kerrottu Opiskelijapalvelut -sivustolta.

Tutustu näihin sivuihin ja talleta suosikkeihisi!

OMIEN OPINTOSUORITUSTEN SEURAAMINEN

Lähetämme opintosuoritukset/tenttitulokset siihen sähköpostiosoitteeseen, minkä olet meille ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittanut. Kun olet rekisteröitynyt järjestelmäämme opintoihin ilmoittautumisen yhteydessä, pääset samoilla käyttäjätunnuksilla kirjautumaan opintotietojärjestelmään ja tarkastelemaan omia suoritusmerkintöjä ja tietojasi.

Huomaa, että saat kahdet eri tunnukset; toiset Optimaan ja toiset opintotietojärjestelmään!

OPINTO-OIKEUS JA OPINTOMAKSU

Perusopintojen kokonaisuuden (25 op) opintomaksu on 250€ (opinto-oikeus 360 vrk). Sosionomit ilmoittautuvat vain niihin opintojaksoihin jotka he tekevät. Yhden opintojakson opintomaksu on 75€ (opinto-oikeus 150 vrk). Yksittäiseen opintojaksoon ilmoittauduttaessa opintomaksun määräytymisperuste on 15e/opintopiste.

Jos olet aloittanut opintosi ilmoittautumalla opintojaksoittain voit joko jatkaa ilmoittautumalla edelleen opintojaksoittaina tai ilmoittaudu kokonaisuuteen, jos se tulee sinulle edullisemmaksi.

AHOT (Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen)

Sosionomit

Jos sinulla on sosionomi (amk) tutkinto tai olet sitä suorittamassa, saat sosiaalityön opinnoista korvaavuuksia. Korvaavuuden saamiseksi sinun on toimitettava oikeaksi todistettu kopio sosionomi -tutkinnon (kaikki suomenkielisen todistuksen sivut) todistuksesta Kati Komulaiselle (Kokkolan yliopistokeskus Chydenius, PL 567, 67701 Kokkola).

Sosiaalityön tai lähitieteiden yliopisto-opinnot

Jos olet suorittanut sosiaalityön opintoja jonkun toisen yliopiston opintovaatimuksilla ja olet ilmoittautunut jatkamaan/täydentämään opintojasi meille, sinun tulee pyytää selvitystä aikaisempien opintojen korvaavuudesta ja suoritettavaksi jäävien opintojen sisällöstä arvosanatentaattorilta. Tarvittavan korvaavuuslomakkeen löydät Optimasta.

Jos olet opiskellut muita sosiaalitieteitä (sosiologia, yhteiskuntapolitiikka, sosiaalipolitiikka), voit saada hyväksilukuja joihinkin opintojaksoihin. Optimasta löydät Ahot -lomakkeen, ota tarvittaessa yhteyttä suunnittelijaan.

Menestystä opinnoillesi toivottavat,

Kati Komulainen, p. 040 8054418
Sanna Virolainen, p. 040 7263919
etunimi.sukunimi@chydenius.fi

Jaa |
Ilmoittaudu koulutukseen!

Ajankohtaisimmat koulutukset ja niiden ilmoittautumisajat löydät etusivulta.