Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Sosiaalityön aineopinnot

tekijä: Sanna Virolainen Viimeisin muutos tiistai 26. syyskuuta 2017, 13.07

 

Tervetuloa sosiaalityön aineopintoihin!
Seuraavaan olemme koonneet opintojen aloittamiseen liittyvät keskeiset asiat. Toivomme, että ehdit lukea ne huolellisesti läpi. Lisää ohjeita löydät Optimasta ja avoimen verkkosivulta. Ota rohkeasti yhteyttä, jostakin asiasta jää kysyttävää.

HUOM! Jos olet suorittanut sosiaalityön/sosiaalitieteiden perusopinnot jossain muualla kuin Kokkolan yliopistokeskuksessa, toimita perusopintojen todistuksesta oikeaksi todistettu kopio Katille.

PEREHDYTYS

Sosiaalityön aineopintojen perehdytysilta pidetään tiistaina 5.9.2017 klo 19-20 osoitteessa https://connect.funet.fi/sannavirolainen (kirjaudu omalla nimelläsi, tunnusta ei tarvita). Kirjaa kysymyksiä itsellesi ylös, voit esittää niitä illan aikana.

Tilaisuus myös tallennetaan ja sen voi kuunnella jälkikäteen.

OPISKELUYMPÄRISTÖ OPTIMA

Optima on opiskelusi aikana tärkein tiedonlähde ja yhteydenpitokanava sekä opettajiin että muuhun henkilökuntaan. Optimasta löytyy kaikki tarpeellinen ja se päivittyy koko ajan. Käy Optimassa säännöllisesti! Optimassa myös ilmoittaudutaan vielä yksittäisille kursseille. Nämä ilmoittautumiset ovat tärkeitä tietoja opettajille opetusjärjestelyjen vuoksi ja myös siksi, että joillekin kursseille esim. harjoitukset on tietyt osallistujakiintiöt.

Jos ole ensimmäistä kertaa Kokkolan yliopistokeskuksen opiskelijana, ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostitse noin viikon kuluessa Optiman henkilökohtaisen tunnuksen ja salasanan. Vaihda salasana heti uuteen aloitussivun yläkulmasta löytyvästä avain -kuvakkeesta.

Mikäli olet opiskellut Kokkolan yliopistokeskuksessa aikaisemmin perusopinnot tunnuksesi ovat samat ja sinulle tulee näkyviin aineopintojen työtila. 

Säilytä tunnukset huolellisesti koko opiskelusi ajan. Mikäli tunnuksissa tai kirjautumisessa ilmenee ongelmia tai olet unohtanut tunnuksen/salasanan laita viestiä osoitteeseen optima-support@chydenius.fi .

OHJAUSTA JA TUKEA OPINTOIHIN

Opintosihteeri Kati Komulainen neuvoo opintojen käytännöissä mm. ilmoittautuminen, maksut, rekisteröinti, tentit. (p. 040 8054418, kati.komulainen@chydenius.fi)

Koulutussuunnittelija, Sanna Virolainen ohjaa opintojen opiskelukäytännöissä, opintojen suunnittelussa, korvaavuuksissa, tutkintotavoitteisessa opiskelussa ja maisteriopintoihin hakeutumisessa (p. 040 7263919, sanna.virolainen@chydenius.fi)

Yliopistonopettajat neuvovat omien opintojaksojensa sisällöllisissä asioissa, suoritustavoissa sekä arviointiin liittyvissä asioissa (yhteystiedot Optimassa).

Tuemme ja neuvomme sinua mielellämme!

OPISKELIJAPALVELUT

Avoimen yliopiston opiskeluun liittyvät keskeiset käytänteet on kerrottu Opiskelijapalvelut -sivustolta. Tutustu näihin sivuihin ja talleta suosikkeihisi!

OMIEN OPINTOSUORITUSTEN SEURAAMINEN

Lähetämme opintosuoritukset/tenttitulokset siihen sähköpostiosoitteeseen, minkä olet meille ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittanut. Kun olet rekisteröitynyt järjestelmäämme opintoihin ilmoittautumisen yhteydessä, pääset samoilla käyttäjätunnuksilla kirjautumaan opintotietojärjestelmään ja tarkastelemaan omia suoritusmerkintöjä ja tietojasi.

Huomaa, että saat kahdet eri tunnukset; toiset Optimaan ja toiset Proma -opintotietojärjestelmään!

KIRJASTO JA E-KIRJAT

Sosiaalityön opinnoissa on yhä enemmän mahdollista lukea kirjat e-kirjoina. Kirjojen etälukuun omalta tietokoneelta tarvitset Jyväskylän yliopiston Haka-tunnukset. Chydeniuksen avoimessa yliopistossa opiskelevat voivat saada käyttöoikeuden laittamalla opintotietojärjestelmä Promassa ruksin kohtaan "JY:n tunnus ". Tämän jälkeen voit 2-3 päivän päästä käydä aktivoimassa Haka-tunnuksesi verkkopankkitunnusten avulla osoitteessa: https://salasana.jyu.fi/pankkitunnistus. Samassa osoitteessa onnistuu myös unohtuneen salasanan palautus.

OPINTO-OIKEUS

Aineopintojen kokonaisuuden (50/60 op) opinto-oikeus 720 vrk. Voit tarkistaa oman opinto-oikeutesi keston kirjautumalla opintotietojärjestelmään.

Menestystä opinnoillesi toivottavat,

Kati Komulainen, p. 040 8054418 ja
Sanna Virolainen, p. 040 7263919
etunimi.sukunimi@chydenius.fi

Jaa |
Ilmoittaudu koulutukseen!

Ajankohtaisimmat koulutukset ja niiden ilmoittautumisajat löydät etusivulta.