Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Sosiaalityön aineopinnot

tekijä: Sanna Virolainen Viimeisin muutos keskiviikko 07. syyskuuta 2016, 10.54

 

Tervetuloa sosiaalityön aineopintoihin!
Seuraavaan olemme koonneet opintojen aloittamiseen liittyvät keskeiset asiat. Toivomme, että ehdit lukea ne huolellisesti läpi. Ota rohkeasti yhteyttä, jostakin asiasta jää kysyttävää.

HUOM! Jos olet suorittanut sosiaalityön/sosiaalitieteiden perusopinnot jossain muualla kuin Kokkolan yliopistokeskuksessa, toimita perusopintojen todistuksesta oikeaksi todistettu kopio Katille.

PEREHDYTYS

Viimeisin aineopintojen aloitusinfo on tallennettu, pääset kuuntelemaan sen tästä linkistä: https://connect.funet.fi/p2wx913m6ay/

OPISKELUYMPÄRISTÖ OPTIMA

Saat Optima -opiskeluympäristön käyttäjätunnukset sähköpostiisi erillisenä viestinä.

Mikäli olet opiskellut Kokkolan yliopistokeskuksessa aikaisemmin Optima -työtila on sinulle tuttu. Ilmoittautuduttuasi aineopintoihin sinulle avautuu uusi työtila, jonka rakenne on sama kuin perusopinnoissa. Optima on opiskelusi aikana tärkein tiedonlähde ja yhteydenpitokanava sekä opettajiin että muuhun henkilökuntaan. Optimasta löytyy kaikki tarpeellinen ja se päivittyy koko ajan. Käy Optimassa säännöllisesti!

Jos ole ensimmäistä kertaa Kokkolan yliopistokeskuksen opiskelijana, ilmoittautumisen jälkeen sinulle lähetetään sähköpostitse Optiman henkilökohtainen tunnus ja salasana.  Nämä käyttäjätunnukst tulevat sähköpostiisi viimeistään viikon sisään siitä, kun olet ilmoittautunut opintoihin.Vaihda salasana heti uuteen aloitussivun yläkulmasta löytyvästä avain -kuvakkeesta. Säilytä tunnukset huolellisesti koko opiskelusi ajan. Mikäli tunnuksissa tai kirjautumisessa ilmenee ongelmia, ota yhteyttä atk-suunnittelija Tuomas Palosaareen (tuomas.palosaari@chydenius.fi p. 040 508 3872).

OHJAUSTA JA TUKEA OPINTOIHIN

Osastosihteeri Kati Komulainen neuvoo opintojen käytännöissä mm. ilmoittautuminen, maksut, rekisteröinti, tentit. (p. 040 8054418, kati.komulainen@chydenius.fi)

Suunnittelija, Sanna Virolainen ohjaa opintojen opiskelukäytännöissä, opintojen suunnittelussa, korvaavuuksissa, tutkintotavoitteisessa opiskelussa ja maisteriopintoihin hakeutumisessa (p. 040 7263919, sanna.virolainen@chydenius.fi)

Yliopistonopettajat neuvovat omien opintojaksojensa sisällöllisissä asioissa, suoritustavoissa sekä arviointiin liittyvissä asioissa (yhteystiedot Optimassa).

Tuemme ja neuvomme sinua mielellämme!

OPISKELIJAPALVELUT

Tenttikäytännöt, opintomaksut ym. opiskeluun liittyvät keskeiset käytänteet on kerrottu Opiskelijapalvelut -sivustolta. Tutustu näihin sivuihin ja talleta suosikkeihisi!

OMIEN OPINTOSUORITUSTEN SEURAAMINEN

Lähetämme opintosuoritukset/tenttitulokset siihen sähköpostiosoitteeseen, minkä olet meille ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittanut. Kun olet rekisteröitynyt järjestelmäämme opintoihin ilmoittautumisen yhteydessä, pääset samoilla käyttäjätunnuksilla kirjautumaan opintotietojärjestelmään ja tarkastelemaan omia suoritusmerkintöjä ja tietojasi.

Huomaa, että saat kahdet eri tunnukset; toiset Optimaan ja toiset opintotietojärjestelmään!

OPINTO-OIKEUS JA OPINTOMAKSU

Aineopintojen kokonaisuuden (60 op) opintomaksu on 600€ (opinto-oikeus 720 vrk). Sosionomit, jotka saavat automaattisesti 10 op korvaavuuksia ja maisterit, jotka eivät tee kandidaatin tutkielmaa, ilmoittautuvat  50 op kokonaisuuteen ja sen opintomaksu on 500€ (opinto-oikeus 720 vrk)..

Jos olet aloittanut opintosi ilmoittautumalla opintojaksoittain voit joko jatkaa ilmoittautumalla edelleen opintojaksoittaina tai ilmoittaudu kokonaisuuteen, jos se tulee sinulle edullisemmaksi. Yksittäiseen jaksoon ilmoittauduttaessa, maksu on 15e/ opintopiste

AHOT (Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen)

Sosionomit

Jos sinulla on sosionomi (amk) tutkinto tai olet sitä suorittamassa, saat sosiaalityön aineopinnoista  hyväksilukuja 10 op. Korvaavuuden saamiseksi sinun on toimitettava oikeaksi todistettu kopio sosionomi -tutkinnon (kaikki suomenkielisen todistuksen sivut) todistuksesta Katille (Kokkolan yliopistokeskus Chydenius, PL 567, 67701 Kokkola). Jos olet toimittanut ko. todistuksen jo perusopintojen yhteydessä Katille, ei sitä tarvitse enää uudelleen tehdä.

Muut korvaavuudet, ahot -menettely

Jos olet suorittanut opintoja jonkun toisen yliopiston opintovaatimuksilla ja olet ilmoittautunut jatkamaan/täydentämään opintojasi meille, sinun tulee pyytää selvitystä aikaisempien opintojen korvaavuudesta ja suoritettavaksi jäävien opintojen sisällöstä arvosanatentaattorilta. Tarvittavan korvaavuuslomakkeen löydät Optimasta. Kysy tarkempia ohjeita Sannalta.

Opintomaksu tulee myös niistä opintojaksoista, joista saat korvaavuuden ahot -menettelyn kautta.

Menestystä opinnoillesi toivottaa,

Kati Komulainen, p. 040 8054418
Sanna Virolainen, p. 040 7263919
etunimi.sukunimi@chydenius.fi

Jaa |
Ilmoittaudu koulutukseen!

Ajankohtaisimmat koulutukset ja niiden ilmoittautumisajat löydät etusivulta.