Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Opintopolut

tekijä: Sanna Anttonen Viimeisin muutos keskiviikko 30. tammikuuta 2013, 15.35

Aikuisopiskelijalla on erilaisia tavoitteita opiskelulleen. Tavoitteenasi voi olla esimerkiksi yliopistotutkinnon suorittaminen, ammatinvaihto, ammatillisen osaamisen kehittäminen, uralla uudelleen suuntautuminen, työllistyminen tai työpaikan vaihto. Yksilölliset opintopolut edistävät tavoitteiden saavuttamista.

Yliopistotutkintoa tavoitteleva voi rakentaa tutkintopolkunsa hyödyntämällä aikaisempia opintojaan ja joustavia aikuiskoulutusväyliä. Avoimen yliopiston väylä ja maisterikoulutukset ovat aikuisille suunnattuja tutkintopolkuja, jotka mahdollistavat tutkintotavoitteisen opiskelun työn ja perheen ohessa.

Työhön ja ammatilliseen osaamiseen liittyvissä tavoitteissa urapolun voi rakentaa eri tavoin. Urapolku muotoutuu usein työn ja opiskelun samanaikaisuudeksi tai vuorotteluksi. Urapolkuun sisältyy erilaisia työsuhteita ja työtehtäviä, työssä oppimista, tutkinto-opiskelua, täydennyskoulutusta ja yleissivistäviä opintoja. Työ-, opiskelu- ja elämänkokemukset muovaavat yksilöllisiä urapolkuja muuttaen polun suuntaa eri elämänvaiheissa.

Jaa |
Pikalinkki

Optima