17.01.2018

Urasuunnittelu

Akateemisten urasuunnittelu

Aikuisopiskelija on usein jo pohtinut tarkoin omaa urapolkuaan ja tavoitteitaan sen suhteen. Jatkuvasti muuttuvat työmarkkinat edellyttävät aika ajoin tapahtuvaa oman osaamisen ja uratavoitteiden pohtimista. Välillä on syytä pysähtyä tarkastelemaan:

  • Onko osaamiseni suhteessa tavoitteisiini riittävää?
  • Mitä kehittämistarpeita minulla on?
  • Vastaako urapolkuni suunta omia tavoitteitani?

Mitä paremmin tunnet osaamisesi ja tavoitteesi, sitä helpompaa työllistyminen sinulle on. Urasuunnittelun tarve akateemisesti kouluttautuneilla korostuu siksikin, että yliopistotutkinto tuo harvoin suorittajalleen selkeän ammatin. Uraohjausta on toki saatavilla, mutta suurimman joudut tekemään joka tapauksessa itse.

Tähän on listattu muutamia linkkejä, jotka helpottavat urapohdintojasi.

Muuttuva työelämä vaatii työntekijältään jatkuvaa kouluttautumista ja osaamisen päivittämistä – koskaan ei voi olla ammatillisesti täysin valmis. Alueen koulutusorganisaatioiden täydennyskoulutustarjontaa kannattaa seurata vähintäänkin sivusilmällä, vaikka olisikin työllistynyt eikä lisäkouluttautuminen tuntuisikaan ajankohtaiselta. Kokkolan yliopistokeskuksessa täydennyskoulutusta järjestetään kasvatustieteiden ja kauppatieteiden yksiköissä.

Kysy lisää: koulutuspäällikkö Paula Kivinen, Kauppatieteiden yksikkö.