18.01.2018

Hyvinvointi

Opiskelun aikana kannattaa huolehtia omasta hyvinvoinnista. Opiskeluhyvinvointiin vaikuttavat monet tekijät, kuten opiskelumotivaatio, opiskelutaidot, opiskeluympäristö ja sosiaaliset suhteet. Hyvinvointia edistävät riittävät voimavarat, tunne opiskelun hallinnasta, stressinhallinnan taidot, onnistumisen kokemukset ja sosiaalinen tuki.

Aikuisopiskelijaa kuormittavat opiskelun, työn ja perheen yhteensovittaminen, kiire ja stressi. Haasteita tuovat arjen vaatimukset ja ajan löytäminen opiskeluun. Opiskelu pitkän tauon jälkeen ja epävarmuus omista opiskelutaidoista saattavat myös aiheuttaa stressiä.

Yliopisto-opiskelijoiden terveyspalvelut, oppilaitospastori ja opintoneuvoja tukevat sinua haastavissa elämäntilanteissa. Opiskelijakaverit ja läheiset ovat myös tärkeä voimavara hyvinvointisi ylläpitämisessä.

  • Opintoneuvoja / Hyvinvointineuvoja (Hyvis) Sanna Anttonen neuvoo ja tukee sinua opiskeluun ja henkilökohtaiseen elämään liittyvissä haasteissa, kuten ajankäytön suunnittelussa, opiskelun yhteensovittamisessa muuhun elämään, opiskelumotivaatio-ongelmissa, stressinkäsittelyssä sekä erilaisissa henkilökohtaisissa ongelmatilanteissa.
  • Oppilaitospastori Reetta Mourujärvi keskustelee kanssasi kaikenlaisista elämän pienistä ja isoista haasteista.

OTA ROHKEASTI YHTEYTTÄ!