Arduino-koulutus 16.4.2018

Arduino-koulutuksen tarkoitus on tukea opettajia opettamaan ohjelmointia ja elektroniikkaa arkielämän tilanteisiin.

Koulutus ei edellytä aiempaa kokoemusta ohjelmoinnista tai elektroniikasta, ja työt sopivat noin 10 vuotiaista lukiolaisille. Koulutuksessa käytettäviä työohjeita voidaan suoraan käyttää oppilaiden kanssa. Koulutus on maksuton ja kuuluu OKM:n rahoittamaan LUMA Suomi kehittäisohjelmaan nimellä Ohjelmointia Arduinolla. Koulutuksen järjestää Kokkolassa yhteistyössä Aalto-yliopisto Junior ja Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoulu ja paikallisena yhteistyökumppanina Keski-Pohjanmaan LUMA-keskus.

 

 

Koulutuksen sisältö

Sääasema

Työssä rakennetaan sääasema, jolla voidaan mitata valoa, lämpötilaa ja sadetta. Mittaustulokset myös muotoillaan käyttäjälle sopivaan muotoon.

Avainsanat: Mittauslaitteen rakentaminen, ympäristön mittaaminen, käyttäjäystävällinen suunnittelu

Aineet: fysiikka (elektroniikka), matematiikka (ohjelmointi), ympäristöoppi/maantieto (sään mittaaminen)

 

Liikennevalot

Työssä rakennetaan liikennevalot kolmesta ledistä. Ledit ohjelmoidaan toimimaan kuten autoilijoiden liikennevalot. Tämän jälkeen liikennevaloja voidaan kehittää oman idean pohjalta.

Avainsanat: Rakennettu elinympäristö, tulevaisuuden elinympäristön kehittäminen, automaatio

Aineet: fysiikka (elektroniikka), matematiikka (ohjelmointi), ympäristöoppi/maantieto (liikennejärjestelmät ja tulevaisuuden elinympäristöjen kehittäminen)

 

Infoa koulutuksesta

  • Koulutus 16.4 klo 15.00 - 18.00 Kokkolan yliopistokeskus Chydenius, Talonpojankatu 2b, 1. kerros sali Varvi
  • Ryhmään mahtuu  max 16 opettajaa (tehdään pareittain)
  • Yliopistokeskus järjestää tilan ja tietokoneet, joihin on ennalta ladattu/asennettu https://www.arduino.cc/en/Main/Software , ”Download Arduino IDE”. Voit käyttää myös omaa konettasi.
  • Koulutuksen jälkeen koulutettavat saavat työohjeet ja muutaman koulutuksessa käytetyn Arduino-paketin koululle/osallistujille

 

ILMOITTAUTUMINEN: kpluma@chydenius.fi

Lisätiedot: Pentti Impiö (pentti.impio@chydenius.fi)