Yliopistokeskusväki kokoontui Mikkelissä

Suomen yliopistokeskusten väki kokoontui Mikkeliin työseminaariin 8. -9. toukokuuta. Kaksipäiväisessä seminaarissa käytiin läpi jatkuvan oppimisen parhaita käytäntöjä kuudelta yliopistokeskuspaikkakunnalta ja tutustuttiin Mikkelin kaupungin kehitysalustoihin ja ekosysteemeihin. Työseminaariin osallistui edustajia kaikista yliopistokeskuksista.

Yliopistokeskusten työseminaarit ovat erinomainen paikka jakaa hyviksi havaittuja koulutus- tai kehittämisideoita. Koska yliopistokeskukset toimivat hyvinkin erilaisissa kaupungeissa, jokainen voi ammentaa seminaareista itselleen tarvittavia ideoita ja malleja. Pyörää ei tarvitse aina keksiä uudelleen, sanoo Mikkelin yliopistokeskuksen pääsihteeri Matti Malinen.

Suomessa on kuusi yliopistokeskusta, jotka sijaitsevat Mikkelissä. Lahdessa, Kokkolassa, Porissa, Kajaanissa ja Seinäjoella. Yliopistokeskukset perustettiin vuonna 2004 ja ne täydentävät Suomen yliopistokenttää niillä alueilla, joilla ei ole omaa yliopistoa. Yliopistokeskukset kokoavat alueillaan toimivan yliopistollisen toiminnan ja yhteistyöhön osallistuvat usein myös alueen kunnat ja maakuntaliitto. Yliopistokeskustoimintaa on Suomessa ollut 15 vuotta.

Jokainen yliopistokeskus koordinoi vuorollaan yliopistokeskusten toimintaa. Tänä vuonna vuorossa on Mikkelin yliopistokeskus. Koordinointiin kuuluu työ- sekä yliopistokeskusseminaarin järjestäminen. Myös yhteinen edunvalvonta on tärkeässä roolissa. Syksyllä Mikkelissä järjestetään yliopistokeskusten valtakunnallinen seminaari, jonka järjestelyistä vastaa Mikkelin yliopistokeskus.