Tanja Risikko ja Juha Hakala Chydenius-mitalien saajina

Chydenius-Instituutin Kannatusyhdistys jakaa Chydenius-mitaleja vuosittain tunnustuksena ansiokkaasta työstä Anders Chydeniuksen elämäntyön tai Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen kehittämisen hyväksi.

Vuoden 2021 Chydenius-mitalit jaetaan 2.12.2021 klo 16.00 Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen Aava-salissa. Tänä vuonna mitalit myönnetään tohtori Tanja Risikolle ja tohtori Juha T. Hakalalle.

Chydenius-Instituutin Kannatusyhdistys jakaa vuosittain 12 Chydenius-mitalia yliopistokeskuksen lukuvuoden avajaisissa. Koronatilanteen johdosta lukuvuoden avajaisia ei ollut mahdollista tänä vuonna järjestää, joten mitalien jako ajoitetaan tietämisen vapauden päivään 2. joulukuuta, jolloin Anders Chydenius -säätiö jakaa vuosittain oman Chydenius-mitalinsa.

Vuoden 2021 Chydenius-mitalistit

Tanja Risikko toimi Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen johtajana vuosina 2012–2020, jotka olivat yliopistokeskuksen hyvän kehittymisen vuosia. Tuona aikana yliopistokeskuksen maisterien koulutusmäärä ylitti ensimmäisen kerran 100 vuosittaisen tutkinnon. Hänen johdollaan yliopistokeskus laajeni yhä merkittävämmäksi alueelliseksi vaikuttajaksi. Hänellä oli myös tärkeä panos siinä vaiheessa, kun kauppatieteen maisteriopintojen opinto-oikeutta neuvoteltiin Kokkolan yliopistokeskus Chydeniukseen.

Juha Hakala on tehnyt pitkän uran Jyväskylän yliopiston palveluksessa. Hän aloitti vuonna 1989 Kokkolassa silloisessa Keski-Pohjanmaan täydennyskoulutusyksikössä lehtorina ja toimi opettajankouluttajana. Hän on toiminut urallaan myös yliassistenttina ja projektipäällikkönä, jolloin hän teki mittavan uran ns. Maisterihautomon vetäjänä. Hän edisti kaikkiaan yli 600 gradun valmistumista. Vuodesta 2006 vuoteen 2020 hän toimi kasvatustieteen professorina vastaten jatko-opintojen kehittämisestä.

Chydenius-mitalin myöntämisperusteet ja jakosäännöt:

  1. Chydenius-mitali voidaan myöntää henkilölle tai taholle tunnustuksena ansiokkaasta työstä Anders Chydeniuksen elämäntyön tai Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen kehittämisen hyväksi. Mitali jaetaan vuosittain yliopistokeskuksen lukuvuoden avajaisissa. Mitalin jakaa Chydenius-Instituutin Kannatusyhdistyksen hallitus.
  2. Chydenius-mitali voidaan myöntää henkilölle tai taholle, joka on toiminut kansallisesti tai kansainvälisesti talouden ja hallinnon avoimuuden tai tietämisen vapauden hyväksi. Mitalin jakaa Anders Chydenius -säätiön hallitus tietämisen vapauden vuosipäivään (2.12.) liittyvässä tilaisuudessa tai muussa sopivaksi katsomassaan tilaisuudessa.

 

Lisätiedot:

Mari Kiviniemi, koulutussuunnittelija. mari.j.kiviniemi@jyu.fi +358 40164 5402