OP Keski-Pohjanmaa tukee Keski-Pohjanmaan tiede- ja korkeakoulusäätiötä

OP Keski-Pohjanmaa on tehnyt merkittävän 20 000 euron lahjoituksen Keski-Pohjanmaan tiede -ja korkeakoulusäätiölle. Osuuspankin lahjoituksen tarkoituksena on kehittää tutkimusta ja koulutusta Kokkolan Yliopistokeskus Chydeniuksen kautta. Lahjoitus kartuttaa säätiön pääomaa, jonka tuottoja hyödynnetään pitkäjänteisesti osaamisen kehittämiseen alueellamme.

-Osaaminen ja osaamisen kehittäminen tuottaa nykymaailmassa merkittäviä etuja sekä yhteisöllisesti että yksilöllisesti. Oman alueen yliopistokoulutus tuottaa myös osaavaa työvoimaa ja tukee aluekehitystä, toteavat OP Keski-Pohjanmaan hallintoneuvoston puheenjohtaja Jarmo Rasmus ja toimitusjohtaja Kimmo Peuranto. -Osuuspankin yhteisölliseen rooliin sopii luontevasti oman alueen korkeakouluopetuksen edistäminen.

Keski-Pohjanmaan tiede -ja korkeakoulusäätiön tehtävä on edistää ja tukea tutkimustoimintaa, korkeakouluopetusta ja yrittäjyyttä Keski-Pohjanmaalla. Säätiön asiamies Mikko Viitasalo kertoo, että lahjoitusten tuottoja käytetään pitkäjänteisesti yliopistotoiminnan kehittämiseen alueella. Ajankohtaisimpana kohteena on uusien professuurikausien rahoituksen varmistaminen Keski-Pohjanmaalla.

-Olkoon tämä esimerkkinä ja haasteena muillekin yrityksille ja yhteisöille Keski-Pohjanmaalla. Kokkolan yliopistokeskus Chydenius tarvitsee tuekseen vakavaraisen kumppanin. Lahjoitukset säätiölle ovat investointi maakunnan elinvoimaan ja tulevaisuuteen, toteaa Viitasalo.

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen johtaja Tanja Risikko kiittää lahjoituksesta: ”Sekä eurooppalaisessa että Suomen tiede- ja korkeakoulupolitiikassa painottuu jälleen yliopistojen tiiviit suhteet elinkeinoelämään ja yhteiskuntaan. Olemme alueella tehdyssä yhteistyössä oikealla vaikuttavuuden tiellä. Arvostan yritysten henkistä ja taloudellista tukea korkealle.  Lahjoitus tukee osaltaan yliopistokeskuksen kehittymistä tulevaisuudessakin.”

Keski-Pohjanmaan tiede -ja korkeakoulusäätiön (aiemmin Suomen Yrittäjyysakatemia Säätiö) rahoituskohteita ovat ensisijaisesti professuurit ja tutkimushankkeet sekä apurahat alueen tutkijoille ja opiskelijoille. Lahjoitusvaroilla kasvatetaan alueen osaamista erityisesti yliopistokeskuksen koulutus- ja tutkimusaloilla: kasvatustieteissä, yhteiskuntatieteissä, tietotekniikassa, kemiassa, kauppatieteissä ja terveystieteissä.

Verohallinto on nimennyt säätiön vuosiksi 2019-2023 vähennyskelpoisten rahalahjoituksen saajaksi. Lahjoituksen antava yhteisö saa vähentää veronalaisesta tulostaan säätiölle tehdyn vähintään 850 euron ja enintään 50 000 euron rahalahjoituksen.

Median edustajat ovat tervetulleita vierailemaan lahjoitustilaisuudessa Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen Lamppi-kabinetissa torstaina 29.11. klo 12:00. Paikalla ovat OP Keski-Pohjanmaan toimitusjohtaja Kimmo Peuranto ja hallintoneuvoston puheenjohtaja Jarmo Rasmus, Keski-Pohjanmaan tiede- ja korkeakoulusäätiön asiamies Mikko Viitasalo sekä Tanja Risikko Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksesta.

Lisätietoja (yhteystiedot):

Kimmo Peuranto, kimmo.peuranto@op.fi, p. 050 528 9995

Mikko Viitasalo, mikko.viitasalo@kase.fi, p. 040 195 2037

Tanja Risikko, tanja.risikko@chydenius.fi, p. 040 1952 037