Onnea, maisterit!

Yliopistokeskuksessa järjestetään tänään maistereiden valmistujaisjuhlat. Juhlat järjestetään koronaturvallisesti, ja tarjolla on myös etäyhteys.

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa järjestetään tänä iltana maistereiden valmistujaisjuhlat klo 18.30 alkaen.

Juhla järjestetään Ulappa-salissa, osoitteessa Talonpojankatu 2B, Kokkola.

Juhlassa puhuvat yliopistokeskuksen johtaja Marko Aittola ja kasvatustieteen professori Heidi Harju-Luukkainen. Opiskelijan puheenvuoron pitää YTM Risto Joensuu. Musiikkiesityksistä vastaa Aleksi Nurmi.

On aika juhlia

Maisterijuhlat järjestettiin viimeksi vuonna 2019. Koronapandemian vuoksi vuonna 2020 ei juhlaa ollut mahdollista järjestää.

Tänäkin vuonna on yliopistokeskuksessa valmistunut tavalliseen tapaan tutkintoja, eikä koronatilanne näytä vaikuttaneen tutkintojen määrään.

Sosiaalityössä vuosi oli jopa poikkeuksellisen hyvä: maisteriohjelmasta on valmistunut ennätysmäiset 36 maisteria.

Kemiasta puolestaan valmistuu ensimmäinen uuden kansainvälisen maisteriohjelman (Chemistry of Sustainable Processes and Materials) maisteri.

Lisäksi esimerkiksi erityisopettajakoulutuksesta on tänä vuonna valmistuneita viiden vuoden tauon jälkeen. Koulutuksen järjestämisessä on ollut viime vuosina tauko.

Seuraavat pro gradu -tutkielmat on palkittu yliopistokeskuksen vuoden parhaina:

  • Julia Sämpi, sosiaalityö: ”Al-Holin suomalaislapset eduskunnan täysistuntopuheenvuoroissa
  • Elina Korkealaakso & Pauliina Posti, kasvatustiede: "Luokanopettajien kokemuksia matemaattisesti hyvin edistyneiden oppilaiden opettamisesta alakoulun toisella luokalla"
  • Yufan Wang, soveltava kemia: "Lithium-rich layered oxides as cathode material in lithium-ion batteries"
  • Sakari Rousu, tietotekniikka: Suomen yliopistoissa jouduttiin siirtymään pandemian vuoksi vuonna 2020 etävalintakokeisiin ja -opetukseen. Rousun työssä selvitetään etävalintakokeiden ja -opetuksen vaikutuksia Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa.
  • Jani Reinikainen, tietotekniikka: "Poikkeamien tunnistaminen IoT-verkoissa"

Juhlimme turvallisesti

Alueellamme on voimassa vahva kasvomaskisuositus. Tule yliopistokeskukselle vain terveenä. Pese tai desinfioi kädet heti tiloihin tultuasi. Pidä mahdollisuuksien mukaan turvavälejä muihin, ja vältä kättelyä. Muista huolehtia turvallisuudesta myös yleisissä kulkuneuvoissa.

Mikäli et pääse paikan päälle maisterijuhlaan tai haluat omaistesi pystyvän seuraamaan juhlaa, linkki suoraan verkkolähetykseen on tässä:

Katso maisterijuhlaa suorana lähetyksenä 26.11. klo 18.30