Luokanopettajan aikuiskoulutus ja tietotekniikka kiinnostivat yhteishaussa

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen Luokanopettajan aikuiskoulutuksen kandi- ja maisteriohjelma sekä tietotekniikan maisteriohjelma nostattivat hakijamääriänsä viime vuoteen verrattuna.

Luokanopettajien aikuiskoulutuksessa 45 opiskelijan aloituspaikkaa tavoittelee 162 hakijaa. Kun viime vuonna hakijoita oli 123, oli kasvu hakijamäärässä yli 30 %. Hakijamäärä kasvoi myös kahdesti vuodessa haettavaan Tietotekniikan maisteriohjelmaan lähes 10 %, kun viime vuoden 44 hakijan määrä kasvoi tässä haussa 48.

- Molempien hakijaluvut ovat erinomaisella tasolla. Tietotekniikassa hakijamäärä on hyvä, kun huomioi, että tämä oli jo vuoden toinen haku, kommentoi tyytyväinen yliopistokeskuksen vt. johtaja ja tietotekniikan professori Ismo Hakala haun suosiota.

Hyvää hakutulosta nostattaa myös ensisijaisten hakukohteiden määrä. Tämän vuoden hakijoista Luokanopettajien aikuiskoulutuksen oli ensisijaiseksi hakukohteeksi laittanut 147 hakijaa. Tietotekniikan hakijoista ensisijaiseksi hakukohteeksi yliopistokeskuksen maisteriohjelman oli valinnut puolestaan 36 hakijaa.

- Ensisijaisten hakijoiden runsas määrä on tietysti erityisen ilahduttavaa ja se kertoo meidän vetovoimasta, toteaa Hakala.

Kokkolan yliopistokeskus tarjoaa maisteriopintoja työn ohessa opiskeltavina aikuisopintoina viidessä eri maisteriohjelmassa. Alueen merkittävä tuki mahdollistaa maisteriopintojen järjestämisen Kokkolassa. Hyvänä maisteriväylänä toimii avoin yliopisto, jossa opiskelijat voivat suorittaa tarvittavia opintoja.

Lisätietoja:

Vt. johtaja ja tietotekniikan professori Ismo Hakala 040 7518089

Kasvatustieteiden yksikönjohtaja Raine Valli 040 7216864