24.01.2019

Lasten yliopisto käyntiin peliluolalla ja avaruusmatkalla!

Lasten yliopisto palaa Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen opintotarjontaan. Lukuvuosi alkaa 29.1. matematiikan peliluolalla ja avaruus-esityksellä. Paikalle saapuu myös professori Paukaneva.

Peliluola

Matematiikan peliluolassa alkuopetusikäiset lapset saavat leikin ja pelien kautta kokemuksia ja elämyksiä matematiikasta. Peliluolassa pelataan luokanopettajaopiskelijoiden suunnittelemia matematiikkapelejä. Pelien avulla osallistujat harjoittelevat alkuopetuksen matematiikan keskeisiä käsitteitä (mm. lukukäsitteen varmentamista, lukujonotaitoja, peruslaskutoimituksia), ongelmanratkaisu- sekä vuorovaikutustaitoja. Paikalla on 81 lasta opettajineen sekä 25 luokanopettajaopiskelijaa Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksesta. Matematiikan peliluolan päävetäjänä ja kehittäjänä toimii yliopistonlehtori Päivi Perkkilä Kokkolan yliopistokeskus Chydeniukselta.

Avaruusmatka

Toinen Lasten yliopiston tapahtumapaikka on Torkinmäen koulun liikuntasali, jossa oppilaiden kanssa pohditaan ja keskustellaan havainnollisesti siitä, millainen avaruus on, mitä ovat tähdet ja aurinko. Millainen kotiaurinkokuntamme on ja mitä kaikkia kummallisia ja oudoimpia asioita eri planeetoilla löytyykään? Lisäksi opitaan siitä miten maapallo ja me itse olemme osa suurta avaruutta. Avaruusesitys pidetään asiaankuuluvassa ympäristössä, URSAlta vuokratussa planetaariossa. Tilaisuuden vetäjinä toimivat tähtitieteilijä Marko Aittola ja kraatteritutkija Teemu Öhman.

Lasten yliopiston kevään ohjelmassa vielä Supermarsu-pajat 3 - 4 -luokkalaisille ja Salaisuuksien saari 5 - 6 -luokkalaisille. Tulevan tiistain tilaisuudet ovat jo täynnä. Lasten yliopiston yhteiskumppanina toimii Keskipohjanmaa-lehti.

Matematiikan peliluola
Lisätietoja: Päivi Perkkilä, +358 40 7619 623, paivi.perkkila@chydenius.fi

Avaruusmatka
Lisätietoja: Marko Aittola, +358 40 7267 865, marko.aittola@chydenius.fi

Lisätietoja:
Tanja Risikko, +358 40 1952 037