Lasten yliopisto käyntiin peliluolalla ja avaruusmatkalla!

Lasten yliopisto palasi Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen opintotarjontaan tammikuussa 2019 matematiikan peliluolalla ja avaruus-esityksellä. Paikalle saapui myös professori Paukaneva. Maaliskuussa Lasten yliopisto tarjoaa 12 kolmosluokalle toiminnallisen draamamenetelmiä käyttävän ennakkotyöpajan Supermarsu-näytelmään liittyen.

Peliluola

Matematiikan peliluolassa alkuopetusikäiset lapset saivat leikin ja pelien kautta kokemuksia ja elämyksiä matematiikasta. Peliluolassa pelattiin luokanopettajaopiskelijoiden suunnittelemia matematiikkapelejä. Pelien avulla osallistujat harjoittelivat alkuopetuksen matematiikan keskeisiä käsitteitä (mm. lukukäsitteen varmentamista, lukujonotaitoja, peruslaskutoimituksia), ongelmanratkaisu- sekä vuorovaikutustaitoja. Paikalla oli 81 lasta opettajineen sekä 25 luokanopettajaopiskelijaa Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksesta. Matematiikan peliluolan päävetäjänä ja kehittäjänä toimi yliopistonlehtori Päivi Perkkilä Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksesta.

Avaruusmatka

Toinen Lasten yliopiston tapahtumapaikka oli Torkinmäen koulun liikuntasali, jossa oppilaiden kanssa pohdittiin ja keskusteltiin havainnollisesti siitä, millainen avaruus on, mitä ovat tähdet ja aurinko. Millainen kotiaurinkokuntamme on ja mitä kaikkia kummallisia ja oudoimpia asioita eri planeetoilla löytyykään? Lisäksi opittiin siitä miten maapallo ja me itse olemme osa suurta avaruutta. Avaruusesitys pidettiin asiaankuuluvassa ympäristössä, URSAlta vuokratussa planetaariossa. Tilaisuuden vetäjinä toimivat tähtitieteilijä Marko Aittola ja kraatteritutkija Teemu Öhman.

Supermarsu draamatyöpajat

Lasten yliopisto jatkuu tiistaina 26.3. klo 9.00 draamakasvatuksen teemalla. Kaupunginteatterin päänäyttämön täyttää tänä keväänä sydämellinen tarina ystävyydestä ja rohkeudesta, kun lavalle marssii Supermarsu ystävineen. Lasten yliopisto tarjoaa 12 kolmosluokalle toiminnallisen draamamenetelmiä käyttävän ennakkotyöpajan Supermarsu-näytelmään liittyen. Työpajassa tutustutaan esityksen teemoihin, jolloin itse katsomiskokemuksesta saa enemmän irti.

Lasten yliopiston yhteiskumppanina toimii Keskipohjanmaa-lehti.

Lisätietoja:

Matematiikan peliluola, Päivi Perkkilä,
Avaruusmatka, Marko Aittola,
Supermarsu-draamatyöpajat,  Sirkku Lähdesmäki

Lasten yliopisto, Tanja Risikko