Koulutusorganisaatiot lahjoittivat joulumieltä

Kokkolan nuorkauppakamari, Ylivieskan seurakunta/diakoniatoiminta ja Pietarsaaren seurakunta/diakoniatoiminta keräävät joululahjoja Kokkolan, Ylivieskan ja Pietarsaaren seudun 0-17-vuotiaille vähäosaisille lapsille ja nuorille. Keräyksen tarkoituksena on auttaa vaikeassa elämäntilanteessa olevia lapsiperheitä, joilla ei ole varaa hankkia perheen lapsille lahjoja. Keräykseen osallistuminen tuo joulumielen myös lahjan antajalle: jokainen voi auttaa varojensa ja mahdollisuuksiensa mukaan.

Keräys toteutetaan Kokkolassa Joulupuu-keräyksenä, ja sen järjestäjänä toimii Kokkolan Nuorkauppakamari ry. Joulupuu-keräyksiä toteutetaan ympäri Suomea paikallisten nuorkauppakamarien toimesta. Kokkolan kaupungin lastensuojelu ja perhetukipalvelut sekä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kokkolan yhdistys toimittavat paketit eteenpäin saajilleen, mm. kodin ulkopuolelle sijoitetuille lapsille, lastenkoteihin, sekä vähävaraisille lapsiperheille. Ylivieskassa ja Pietarsaaressa lahjat jaetaan eteenpäin diakoniatoiminnan kautta.

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius osallistui keräykseen Centria-ammattikorkeakoulun ja Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän kanssa. Talonpojankadun kampuksella järjestettiin tiistaina 27.11. klo 13-16 lahjapaja, jossa yliopistokeskuksen ja Centrian henkilöstö paketoi keräykseen tuotuja paketteja, nauttien samalla joulutunnelmasta ja yhdessä tekemisestä.