Kokkolassa keskustellaan perjantaina Euroopan vihreästä siirtymästä ja geopolitiikasta

Kokkolan Chydenius-seminaari järjestetään perjantaina 1.7. otsikolla ”Turvallisuus, geopolitiikka ja eurooppalainen energiatulevaisuus”. Chydenius-seminaari on Kokkolassa järjestettävä jokakesäinen tapahtuma, jonka aiheet nousevat talouspolitiikasta ja muista Anders Chydeniukselle tärkeistä teemoista. Seminaarin pääjärjestäjinä ovat Kokkolan kaupunki, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius ja Anders Chydenius -säätiö.

Tilaisuuden ensimmäisen alustuksen pitää Varman toimitusjohtaja Risto Murto. Hän tuo keskusteluun näkemyksensä Euroopan energiatulevaisuudesta. Vihreän siirtymän uhkia ja mahdollisuuksia pohtii omassa puheenvuorossaan työelämäprofessori ja pitkäaikainen valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Martti Hetemäki. Keskustelua johtaa Keskipohjanmaan päätoimittaja Tiina Ojutkangas.

Kunta-, koulutus- ja yritysnäkökulmat energiasiirtymäkeskusteluun tuovat Kuntaliiton yhdyskunta- ja ympäristöasioiden johtaja Miira Riipinen, Åbo Akademin rehtori Mikael Lindfelt ja Pohjanmaan kauppakamarin toimitusjohtaja Paula Erkkilä.

Tilaisuuden lopuksi kuullaan Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltolaa. Aaltola puhuu Euroopan ja Suomen muuttuneesta turvallisuudesta etäyhteyden päästä. Kokkolasalissa olevalla yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä puhujille. Maksutonta ja kaikille avointa tilaisuutta voi seurata myös verkon välityksellä.

Ilmoittautumiset ja koko ohjelma osoitteessa www.chydenius.fi/seminaari.

Lisätietoja

Anu Rantamäki, asiahenkilö
Anders Chydenius -säätiö
040 824 7012 anu.m.rantamaki@jyu.fi