Kokkolan yliopistokeskus Chydenius uuteen kauteen

Uutta yliopistokeskussopimusta juhlistettiin lukuvuoden avajaisten yhteydessä.

sopimus.jpg

Yliopistokeskukselle pitkä sopimuskausi

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniukselle solmittiin uusi yliopistokeskussopimus sopimuskaudelle 2019-2024. Uuden yliopistokeskussopimuksen myötä yliopistot sitoutuvat jatkamaan tutkimus- ja koulutustoiminnan kehittämistä Keski-Pohjanmaalla. Yliopistokeskus Chydeniuksen johtaja Tanja Risikko pitää yhteistyön puitesopimuksen pituutta merkittävänä, sillä se ulottuu aina yliopistojen nykyisen ja seuraavankin suunnittelukauden loppuun.

Keski-Pohjanmaan kuntien tahtotila on selkeä – yliopistokeskuksen rooli on tärkeä osaamisen ja osaajien varmistamiseksi alueella myös tulevaisuudessa. Sopimukseen sisältyy alueen kuntien, yhteensä vuosittainen 991 000 euron taloudellinen panos, josta Kokkolan kaupungin osuus 945 000 euroa. Avustuksella on merkittävä vipuvaikutus, yliopistokeskuksen koko rahoitus on vuosittain yli kahdeksan miljoonaa euroa.

Sopijaosapuolia ovat yliopistokeskustoimintaan osallistuvien Jyväskylän, Oulun ja Vaasan yliopistojen lisäksi Kokkolan ja Kannuksen kaupungit, Halsuan, Kaustisen, Lestijärven, Perhon, Toholammin ja Vetelin kunnat sekä Keski-Pohjanmaan liitto. Tukijäseninä sopimuksessa ovat Keski-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys, Chydenius-Instituutin kannatusyhdistys ja Keski-Pohjanmaan tiede- ja korkeakoulusäätiö.

Avajaispuheissa korostuu alueellinen vaikuttavuus

Ministeri Mika Lintilä korosti juhlapuheessaan yliopistokeskustoiminnan alueellista vaikuttavuutta. Lukuvuoden avajaispuheen piti Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen ja yhteistyöyliopistojen tervehdyksen tilaisuuteen toi Vaasan yliopiston vararehtori Annukka Jokipii.

Tänä vuonna erityisen juhlan aiheena on Luokanopettajien aikuiskoulutuksen 30 vuoden kestoinen menestystarina. Kokkolassa on koulutettu yli 1200 luokanopettajaa Keski-Pohjanmaan ja Suomen kouluihin.

Juhlassa luovutettiin Chydenius-mitalit sekä Vuoden Tiedeviestijä -palkinto yliopistokeskuksen toimintaan vaikuttaneille henkilöille.

Chydenius-mitali

Chydenius-mitalit luovutettiin tänä vuonna kouluneuvos Markku Suortamolle ja amanuenssi Anne Erkkilälle. Markku Suortamo ja Anne Erkkilä ovat molemmat vaikuttaneet merkittävästi luokanopettajien aikuiskoulutuksen syntyvaiheisiin, sen kivijalan rakentamiseen.

Lue lisää…

Vuoden tiedeviestijä

Vuoden tiedeviestijäksi valittiin professori Ulla Lassi. Ulla Lassi on tieteenalansa kysytty asiantuntija, joka aktiivisesti tekee tutkimusalaa ja samalla maakunnan vahvuuksia tunnetuksi.

Lue lisää…

Avajaisten koko ohjelma

Lisätietoja:

Jyväskylän yliopisto/Kokkolan yliopistokeskus Chydenius: Johtaja Tanja Risikko, puh. 040 195 2037, tanja.risikko@chydenius.fi