Kokkolan yliopistokeskus Chydenius edelleen hakijoiden suosikki

Keskiviikkona päättyneessä valtakunnallisessa yhteishaussa haettiin Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen sosiaalityön ja tietotekniikan maisteriohjelmiin sekä varhaiskasvatuksen opettajakoulutukseen. Oulun yliopiston alaiseen Kemian kansainväliseen maisterikoulutukseen haki alkuvuonna 66 hakijaa, joista koulutukseen valittiin 20.

Valtava hakijamäärä Varhaiskasvatuksen opettajakoulutukseen

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa ensimmäistä kertaa järjestettävään varhaiskasvatuksen opettajakoulutukseen hakijoita oli 273, joista 133 oli valinnut Kokkolan ensisijaiseksi hakukohteekseen.

Koulutus tuottaa kelpoisuuden varhaiskasvatuksen opettajan tehtäviin varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa. Kyseessä on seitsemän varhaiskasvatuksen koulutusta tuottavan yliopiston yhteistyössä järjestettävä Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama monimuotokoulutus. Yliopistokeskuksessa järjestettävään koulutukseen valitaan 20 opiskelijaa.

Varhaiskasvatuksen opettajista on valtakunnallisesti suuri pula. Suuri hakijamäärä Kokkolassa kertoo muun muassa alueellisesta tarpeesta varhaiskasvatuksen opettajakoulutukselle sekä myös tarpeesta koulutuksen jatkorahoitukselle. Kasvatustieteen yksikössä iloitaan runsaasta hakijamäärästä, sekä kiinnostuksesta ja luottamuksesta koulutusta kohtaan.

Lisätietoja: Kasvatustieteen yliopistonopettaja Essi Korkeaniemi p. 050 4330067

Sosiaalityön maisteriohjelmassa uusi ennätys

Sosiaalityön maisteriksi on voinut opiskella yliopistokeskuksessa vuodesta 2006 lähtien. Sosiaalityön maisteriohjelmassa saavutettiin keskiviikkona päättyneessä haussa kaikkien aikojen uusi ennätys ensisijaisten hakijoiden määrässä. Hakijoita on yhteensä peräti 295, joista 148 valitsi Kokkolan myös ensisijaiseksi hakukohteekseen. Näin yliopistokeskus pysyi edelleen hakijamäärällään valtakunnan suosituimpien sosiaalityön maisterikoulutusten joukossa.

Vuosi vuodelta kasvavat hakijamäärät kertovat siitä, että Kokkolassa kehitetty ja valtakunnallisesti ainoa sosiaalityön aikuisopetusmalli on vetovoimainen. Se vastaa yhä useamman tämän ajan opiskelijan elämäntilanteeseen. Suuresta hakijamäärästä voidaan valita 24 onnekasta opiskelemaan sosiaalityöntekijäksi. Valtakunnallisesti sosiaalityön osaajista on suuri pula myös tulossa olevien eläköitymisten vuoksi erityisesti Pohjanmaan maakunnissa.

Lisätietoja: Sosiaalityön professori Aila-Leena Matthies p. 040 7422199

Tietotekniikan maisteriohjelma kiinnosti hakijoita

Tietotekniikan maisteriohjelman hakijamäärä nousi hieman viimevuotisesta. Tietotekniikan maisteriohjelmaan hakijoita oli nyt 43, kun viime vuonna kevään yhteishaussa hakijoita oli 39. Nyt hakeneista 28 oli asettanut yliopistokeskuksen ensisijaiseksi hakukohteekseen.

Kahdesti vuodessa haettavaan Tietotekniikan maisteriohjelmaan on aloituspaikkoja kevään haussa 10. Tietotekniikan maisteriohjelmassa maisteriopintoja tarjotaan työn ohessa opiskeleville paikasta ja ajasta riippumattomina. Avoin yliopisto toimii myös tärkeänä väylänä maisteriopintoihin pyrkiville, joilla ei ole vielä tarvittavia tietotekniikan opintoja suoritettuna.

Lisätietoja: Tietotekniikan professori Ismo Hakala p.040 7518089