Kokkolan yliopistokeskus Chydenius menestyi yhteishaussa

Juuri päättyneessä valtakunnallisessa yhteishaussa haettiin Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen sosiaalityön, tietotekniikan ja kemian maisteriohjelmiin. Kevään yhteishaussa mukana olleet maisteriohjelmat olivat edelleen suosittuja.

Tietotekniikan maisteriohjelmaan hakijoita oli 49. Nyt hakeneista 32 oli asettanut yliopistokeskuksen ensisijaiseksi hakukohteekseen. Kemian maisterikoulutuksen oli valinnut 11 hakijaa.

"Tietotekniikan maisteriohjelmaan on haku kaksi kertaa vuodessa, joten vuoden kokonaishakijamäärään olemme erittäin tyytyväisiä”, toteaa tietotekniikan maisteriohjelman hakijaluvuista professori Ismo Hakala.

Sosiaalityön maisteriohjelma pysyi hakijamäärällään valtakunnan suosituimpien sosiaalityön maisterikoulutusten joukossa. Hakijoita oli yhteensä 170, joista 83 valitsi Kokkolan myös ensisijaiseksi hakukohteekseen.

Tietotekniikan koulutusohjelmassa aloituspaikkoja on 17, kemiassa 10 ja sosiaalityössä 24.

"Olemme tyytyväisiä, että hakijamäärät ovat vakiintuneet hyvälle tasolle ja niin moni hakija haluaa ensisijaisesti opiskelemaan Kokkolan yliopistokeskus Chydeniukseen", iloitsevat sosiaalityön professori Aila-Leena Matthies ja tietotekniikan professori Ismo Hakala hyvästä hakijatilanteesta.

"Sosiaalityöntekijäpula on edelleen iso haaste. On hienoa, että valtakunnallisesti sosiaalityöhön on runsaasti kiinnostusta, opiskelupaikkoja pitäisi vain olla enemmän. Jo nyt harmittaa niiden innokkaiden puolesta, jotka eivät tule mahtumaan sisään", Matthies jatkaa.

Kokkolan yliopistokeskus tarjoaa maisteriopintoja työn ohessa opiskeltavina aikuisopintoina viidessä eri maisteriohjelmassa. Avoin yliopisto toimii tärkeänä väylänä maisteriopintoihin, sillä opiskelijat suorittavat maisterihakuun tarvittavia opintoja avoimessa yliopistossa. Alueen merkittävä tuki mahdollistaa maisteriopintojen järjestämisen Kokkolassa.

Lisätietoja:

Tietotekniikan professori Ismo Hakala 040 7518089
Sosiaalityön professori Aila-Leena Matthies 040 7422199
Kemian professori Ulla Lassi 040 0294 090