Kokkolan yliopistokeskus Chydenius edelleen hakijoiden suosikki

Juuri päättyneessä valtakunnallisessa yhteishaussa haettiin Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen sosiaalityön (JY), tietotekniikan (JY) ja kemian (OY) maisteriohjelmiin. Hakijamäärä säilyi hyvällä tasolla.

Sosiaalityön maisteriohjelma pysyi hakijamäärällään valtakunnan suosituimpien sosiaalityön maisterikoulutusten joukossa. Hakijoita oli yhteensä 192, joista 97 oli valinnut Kokkolan myös ensisijaiseksi hakukohteekseen. "Sosiaalityön osaajista on työmarkkinoilla kova pula koko maassa, ja valmistuneiden työllistyminen on taattua", sosiaalityön professori Aila-Leena Matthies muistuttaa.

Tietotekniikan maisteriohjelmaan hakijoita oli 48, joista 34 oli asettanut yliopistokeskuksen ensisijaiseksi hakukohteekseen. Kemian maisteriopintoihin haetaan osana Oulun yliopiston hakukohdetta, joten erillisiä hakijamääriä ei ole vielä tiedossa.

Tietotekniikan maisterikoulutusohjelmassa aloituspaikkoja on 17, kemiassa 10 ja sosiaalityössä 24.

"Tiedekunnan sisällä haku onnistui erinomaisesti. Aloituspaikkoihin nähden olemme kokonaishakijamäärään erittäin tyytyväisiä, ensisijaisten hakijoiden määrä nousi hiukan”, toteaa tietotekniikan maisteriohjelman hakijaluvuista professori Ismo Hakala.

"Olemme tyytyväisiä, että hakijamäärät ovat vakiintuneet hyvälle tasolle ja niin moni hakija haluaa ensisijaisesti opiskelemaan Kokkolan yliopistokeskus Chydeniukseen", iloitsevat  professorit Matthies ja Hakala hyvästä hakijatilanteesta.

Kokkolan yliopistokeskus tarjoaa maisteriopintoja työn ohessa opiskeltavina aikuisopintoina viidessä eri maisteriohjelmassa. Avoin yliopisto toimii tärkeänä väylänä maisteriopintoihin, sillä opiskelijat suorittavat maisterihakuun tarvittavia opintoja avoimessa yliopistossa. Alueen merkittävä tuki mahdollistaa maisteriopintojen järjestämisen Kokkolassa.