Kokkola Material Week 27.10 - 1.11.2018

Kansainvälinen Kokkola Material Week tarjoaa vuosittain korkeatasoisen kattauksen kemianteollisuuden, biotalouden ja mineraalitalouden ajankohtaisesta tutkimuksesta ja kehitysnäkymistä. Kokkola Material Weekistä on kehittynyt alan toimijoiden ja sidosryhmien merkittävä verkostoitumistapahtuma.

Kokkola Material Week järjestetään tänä vuonna 27.10.-1.11.2018. Ilmoittaudu mukaan osoitteessa materialweek.fi

Muutamia poimintoja päivien ohjelmasta:

LAUANTAI 27.10.

OpenDayKokkola - Kokkola Industrial Park Tutustumispäivä

  • Kokkola Industrial Park (KIP) on Pohjois-Euroopan suurin epäorgaanisen kemianteollisuuden keskittymä. Vuosi sitten suuren suosion saavuttanut, suurelle yleisölle tarkoitettu tutustumispäivä KIP:n alueeseen, aloittaa nytkin Kokkola Material Weekin. Kauppakeskus Chydeniassa jaetaan tietoa KIP:n alueesta ja tulevan viikon tapahtumista, minkä lisäksi ohjelmassa on opastettuja kiertoajeluja KIP:n alueelle.

MAANANTAI 29.10.

Avajaisseminaari: Akut, patteri ja biomassat – kohti hiilineutraalia Suomea

  • Ensimmäisen päivän seminaareissa käsitellään akkuja, pattereita ja biomassoja sekä Suomen tietä kohti hiilineutraaliutta. Päivän aikana kuullaan muun muassa kaivosyhtiö Keliberin toimitusjohtajan Pertti Lambergin puheenvuoro yhtiön ajankohtaisesta kaivoshankkeesta sekä GTK:n Olli Breilinin näkemyksiä Suomen kaivostoiminnasta ja sen mahdollisuuksista.

TIISTAI 30.10.

Geokokkola: Kaivostoiminnan taloudelliset, ympäristölliset ja sosiaaliset merkitykset

  • Tiistain isoja teemoja ovat kaivostoiminnan taloudelliset, ympäristölliset ja sosiaaliset merkitykset. Jouni Pakarinen Terrafamelta kertoo nikkelituotteen jatkojalostuksesta akkuteollisuuden raakaaineeksi, ja Jukka Pitkäjärvi Ferrovan-yhtiöstä esittelee Raaheen suunnitteilla olevaa hanketta, jossa SSAB:n prosesseissa sivutuotteena syntyvää kuonaa jalostetaan esimerkiksi vanadiiniksi.

KESKIVIIKKO 31.10.

Biokokkola: High Value End Products from Forest Biomass

  • Englanninkielisessä seminaaripäivässä Luken edustajien Eelis Halmemiehen ja Hanna Brännströmin aiheena on BioHub: The Degradation of Bark Extractives-derived Phenolics During Storage.
  • Tuula Jyske Lukesta esitelmöi puubiomassoista otsikolla Ingredients from Tree Biomass: Potential and Challenges.

TORSTAI 1.11.

Rekokkola: Teollisuuspuisto kiertotalouden mahdollistajana

  • Päivän ohjelma järjestetään yhteistyössä Teollisten symbioosien toimintamalli-hanketoimijoiden kanssa puheenvuorojen keskittyessä kiertotalouteen ja muun muassa kiertotalouden hyviin ratkaisuihin sekä kiertotalouteen uusien tuotteiden pohjana.
  • Torstai-iltapäivän ja illan aikana järjestetään lisäksi Meeting Point-verkostoitumistapahtuma.