Hopeinen kunniamitali johtaja Tanja Risikolle

Kokkolan kaupunki on myöntänyt itsenäisyyspäivän juhlassa kaupungin hopeisen kunniamitalin Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen johtajalle Tanja Risikolle.

Kunniamitali myönnettiin Tanja Risikon ansioista ylemmän korkeakoulutuksen kehittämisestä yhdessä elinkeinoelämän kanssa.

Kultainen, hopeinen tai pronssinen kunniamitali voidaan myöntää kokkolalaiselle, joka työpanoksellaan on näyttävästi tuonut kotikaupunkiaan esille, ansioituneelle luottamushenkilölle tai kaupungin nykyiselle tai entiselle työntekijälle ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta kunnallisesta toiminnasta tai kiitollisuuden osoituksena huomattavista palveluksista.

Kunniamitali voidaan myöntää myös ansioista tieteen tai taiteen alalla, pitkäaikaisesta ja merkittävästi panoksesta yhteiskuntaelämässä sekä merkittävästä saavutuksesta urheilun parissa.

Kaikkiaan kunniamitaleita myönnettiin tänä vuonna 16 henkilölle. Kultaisen kunniamitalin saivat Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop ja Kokkolan kaupungin talousjohtaja Jari Saarinen. Biskop huomioitiin Osuuskauppa KPO:n aktiivisena kehittäjänä ja merkittävänä – erityisesti nuorten – työllistäjänä alueella. Talousjohtaja Saarinen huomioitiin hänen vahvasta talousosaamisestaan ja rohkeudesta tuoda taloustyöhön uusia käytäntöjä.

Hopeinen kunniamitali myönnettiin Tanja Risikon lisäksi kaupunkisuunnittelupäällikkö Jouni Laitiselle, Merius Oy:n toimitusjohtaja Hannu Sarjalle sekä kaupunginvaltuuston jäsen Sari Innaselle.

Pronssinen kunniamitali myönnettiin toimittaja ja kulttuurivaikuttaja Lauri Tuomi-Nikulalle, Softwave Ohjelmistot Oy:n toimitusjohtaja Janne Lehtiselle, Puskaradio Kokkola Facebook – ryhmän ylläpitäjäkaksikko Jenna Saarelle ja Ella Vahtialalle, tiemestari Kari Pihlajamäelle, kirjanpitopäällikkö Anne Wittingille, lääkäri Marileena Saukkosaarelle, hallipäällikkö Kaija Heinualle, yrittäjä Leif Tuomisalolle, muusikko-tuottaja Robert Hagnäsille sekä yrittäjä Terttu Niemelälle.

Kunniamitalien myöntämisestä päättää mitalitoimikunta, jonka jäsenet ovat kaupungin luottamushenkilöitä ja kaupunginjohtaja.