Festina Lente - Kiiruhda hitaasti!

Mitä on onnellisuus? Mistä aivot nauttivat? Mitä on hyvinvointi koulussa? Muiden muassa näiden asioiden äärelle pysähdytään tänä vuonna jo perinteiseksi muodostuneessa Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen järjestämässä opettajien kevätkonferenssissa Villa Elbassa 8.5. Tänä vuonna konferenssi kantaa nimeä Festina lente - Kiiruhda hitaasti.
  • Festina Lente - Kiiruhda hitaasti!
  • 2019-05-08T00:00:00+03:00
  • 2019-05-08T23:59:59+03:00
  • Mitä on onnellisuus? Mistä aivot nauttivat? Mitä on hyvinvointi koulussa? Muiden muassa näiden asioiden äärelle pysähdytään tänä vuonna jo perinteiseksi muodostuneessa Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen järjestämässä opettajien kevätkonferenssissa Villa Elbassa 8.5. Tänä vuonna konferenssi kantaa nimeä Festina lente - Kiiruhda hitaasti.

Jo neljättä kertaa järjestettävän konferenssin ovat suunnitelleet ja valmistelleet Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen luokanopettajien aikuiskoulutuksen opiskelijat.

Opettajilta opettajille -ajatuksella purjehtiva konferenssi haluaa tarjota ratkaisukeskeisiä tapoja kohdata tämän päivän haasteita, jakaa osaamista ja innostusta yhdessä kokien ja eläytyen.

ben-white-128604-unsplash.jpgLuulitko, että onni syntyy suurista saavutuksista? Tämän kysymyksen äärelle tapahtuman osallistujat johdattaa ”onnellisuusprofessoriksi” kutsuttu emeritus-professori Markku Ojanen, joka pohtii aiheellisesti onnellisuuden saavuttamista suoritusorientoituneessa yhteiskunnassamme.

Haasteltavana on myös professori Juha Hakala, joka pohtii kirjoittamansa Tylsyyden ylistys -teoksen näkökulmasta arkipäivästä syntyvää luovuutta ja tylsien hetkien suomia mahdollisuuksia.

Tapahtumassa kuullaan myös Opetushallituksen terveiset opetusneuvos Annamari Kajaston tuomana. Kajasto johdattaa paikallaolijat ajankohtaisen A1 -kielen varhentamisen keskeisten kysymysten äärelle kielenvarhentamista koskevassa workshopissaan.

Tapahtuman workshopit tarjoavat osallistujille eväitä kouluarkeen monen eri aihepiirin näkökulmasta. Pajat tarjoavat mahdollisuuden mm. kokeilla matalan kynnyksen ympäristötaidetta, toteuttaa fysiikan ja kemian pienimuotoisia tutkimuksia, tutustua aivotutkimuksen näkökulmasta aivoystävälliseen aivoergonomiaan, kokeilla Boomwhackers -soitantaa, innostua ja saada eväitä kielen varhentamiseen sekä matematiikan pelilliseen oppimiseen Dragonboxin avustuksella. Tapahtumassa on mahdollisuus myös tutustua luontoretkeilyyn nokikahveista nauttien!

Punaisena lankana tapahtumassa on kouluhyvinvointi sekä opettajan että oppilaan näkökulmasta. Oppimisen ja osaamisen ilo, luovuus, voimaantuminen ja kohtaaminen eivät ole vain pelkkää puhetta, sen saa jokainen osallistuja tapahtumassa itse kokea. Tapahtuma haastaa opettajat onnellisuuden äärelle kiiruhtamaan hitaasti ja lupaa, että jokaisen osallistujan onnellisuusmittari on kohonnut päivän antien myötä.

Tapahtuma on vuosittain koonnut paikalle n. 150 opettajaa ja kasvattajaa ympäri Suomea.

Media on lämpimästi tervetullut tilaisuuteen!