Chydenius-seminaari keskustelee turvallisuudesta ja energiatulevaisuudesta

Chydenius-seminaari järjestetään Kokkolassa 1.7.2022. Seminaarissa pureudutaan vihreään siirtymään sekä muuttuneeseen turvallisuustilanteeseen. Ilmoittautuminen on nyt käynnissä.

Kokkolan Chydenius-seminaari järjestetään perjantaina 1.7. (klo 12–16) Kokkolan kaupungintalon Kokkolasalissa. Teemana on Turvallisuus, geopolitiikka ja eurooppalainen energiatulevaisuus.

Haluamme tänä vuonna käsitellä seminaarissa vihreää siirtymää, josta ei voi puhua liikaa. Venäjän hyökättyä Ukrainaan oli ehdottoman tärkeää tuoda keskusteluun myös muuttunut turvallisuustilanne ja geopolitiikka. Nämä kaksi asiaa liittyvät myös hyvin läheisesti toisiinsa, kertoo Anders Chydenius -säätiön asiahenkilö Anu Rantamäki.

Euroopan ja Suomen muuttuneesta turvallisuudesta puhuu Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola.  Varman toimitusjohtaja Risto Murto tuo keskusteluun näkemyksensä Euroopan energiatulevaisuudesta.  Keskustelua johtaa Keskipohjanmaan päätoimittaja Tiina Ojutkangas.

Vihreän siirtymän uhkia ja mahdollisuuksia pohtii omassa puheenvuorossaan työelämäprofessori ja pitkäaikainen valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Martti Hetemäki. Kunta-, koulutus- ja yritysnäkökulmat energiasiirtymäkeskusteluun tuovat Kuntaliiton yhdyskunta- ja ympäristöasioiden johtaja Miira Riipinen, Åbo Akademin rehtori Mikael Lindfelt ja Pohjanmaan kauppakamarin toimitusjohtaja Paula Erkkilä.

Tilaisuuden avaavat Kokkolan kaupunginjohtaja Stina Mattila ja Anders Chydenius -säätiön hallituksen puheenjohtaja Björn Vikström. Päätössanat pitää Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen johtaja Marko Aittola.

Seminaarin pääjärjestäjinä ovat Kokkolan kaupunki, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius ja Anders Chydenius -säätiö. Kumppaneita ovat Osuuskauppa KPO, Keski-Pohjanmaan Osuuspankki, Hilla Group ja Pohjanmaan kauppakamari.

Seminaari on avoin ja maksuton kaikille. Tapahtumaa voi seurata myös verkon välityksellä.

Ilmoittautumisia pyydetään 28.6. mennessä osoitteessa www.chydenius.fi/seminaari.

Lisätietoja

Anu Rantamäki, asiahenkilö
Anders Chydenius -säätiö
040 824 7012 anu.m.rantamaki@jyu.fi